Dilluns, 25 de Novembre de 2024

Tota l'oposició menys la CUP valora positivament l'estudi dels llocs de treball del consistori

El delegat sindical al consistori, Pere Alegre, considera prioritari 'aclarir una sèrie de coses abans de l’estudi'

23 de Febrer de 2018, per Isabel Martínez/ Josep Gallofré
  • Els regidors de la CUP, durant un ple, en una imatge d'arxiu

    Fabián Acidres

Opacitat en la forma de procedir del regidor Rubio”. Amb aquesta contundència critiquen des del grup municipal de la CUP que el responsable municipal “no informi periòdicament de l'estat de l'estudi i valoració dels llocs de treball de l'Ajuntament a la resta dels grups municipals” atès que segons afirmen ara mateix al consistori reusenc hi ha més de “200 places vacants entre personal funcionari i laboral” i no s’ha donat informació sobre les que cal consolidar. Els cupaires denuncien la “pèrdua de coneixement de causa i de competències que, en el seu moment, aportaven els treballadors o treballadores que cobrien aquestes places”. 

Segons la CUP, “les polítiques contràries al sector públic” han tingut com a conseqüència, a Reus, “l’augment de la mitjana d’edat de les plantilles” i “una pèrdua en la qualitat del servei prestat a la ciutadania”. La formació afirma que “en la proposta de pressupostos no es contempla enguany la reposició de totes les places que la llei permet per jubilació”, una situació que diuen no entendre “vista la situació de saturació de l'administració local”. Al respecte del moment en què s’ha tirat endavant aquest estudi, el grup municipal valora que com altres polítiques respon a “dinàmiques més pròpies de l’impuls personal” d’un regidor que “a una planificació estratègica de les necessitats” de serveis adreçats a la ciutadania. 

De la seva banda, el grup municipal de Ciutadans considera “positiu” que es faci l'estudi i valoració de la Relació de Llocs de Treball (RLT) de l'Ajuntament “per tal de posar ordre i adequar a la normativa”. C’s critica el fet que “es porti tants anys sense disposar de les fitxes de la RLT, vulnerant així la legalitat”, una tasca que segons explica el grup s’està duent a terme actualment. Malgrat afirmar desconèixer “el volum real de feina” que pot comportar aquesta tasca, el grup municipal liderat per Sánchez considera que 60.000 euros “és una xifra molt elevada” per desenvolupar-la. En les antípodes dels cupaires sobre l’externalització de feines, els regidors de C’s creuen oportú que l’estudi i valoració la faci una empresa externa per garantir una RLT “totalment objectiva”.

També des del grup municipal del PSC es fa confiança, en línies generals, a la iniciativa endegada i es considera “benvingut i adequat” el suport extern per tirar-lo endavant. Segons els socialistes, l'actualització de la RLT, la definició de cada lloc i la valoració correcta són “instruments imprescindibles” en un  ajuntament com el de Reus i s’opina que “els treballadors han de tenir un ple coneixement de quines són els requisits per poder optar i les seves funcions, i com està correctament valorat el seu exercici”. Per la formació liderada per Andreu Martín, s’ha de garantir un “equilibri intern” entre els treballadors de diferents àrees i “l’extern” perquè no hi hagi “raons que afebleixin el compromís dels empleats” i es faciliti “l’adequada modernització de l’administració” en benefici de la ciutadania.  

"El que està clar és que el catàleg de treballadors de l'Ajuntament de Reus s'ha de simplificar i deixar clar", ha assegurat el Partit Popular. Els populars considera que hi ha molts organigrames que "cal unir" perquè hi ha "moltes posicions en desús o desfassades".  Amb tot, però, el partit liderat per Sebastià Domènech fa una valoració positiva de l'estudi dels llocs de treball del consistori i que "cal fer-lo perquè els treballadors ho demanen". Pel portaveu del PP, actualment hi ha treballadors que "no coneixen totes les seves funcions" i la solució és "reunir-se i parlar" amb tots els agents implicats. 

Més enllà de les opinions dels grups municipals, la representació sindical també ha volgut dir la seva sobre aquesta qüestió. Davant la propera licitació d’aquesta proposta el delegat de l'OLS de la CGT a l’ajuntament de Reus, Pere Alegre, ha considerat prioritari “aclarir una sèrie de coses abans de l’estudi” per evitar que torni a passar com en anteriors mandats en què es va realitzar una proposta d’aquestes característiques però no va tenir utilitat efectiva en el disseny i implementació del catàleg. “Si falten treballadors s’han de posar i si aquesta gent ha de fer horaris diferents s’han de pagar” comenta Alegre qui considera que el problema és que “durant els anys s’han anat donant productivitats o una sèrie d’ítems perquè entressin aquests horaris” de forma que el catàleg de llocs de treball de l’ajuntament està fet “de pedaços” que fan ara mateix molt difícil l’equiparació de tasques similars. 

Alegre afirma que en determinats departaments hi ha un excés de tècnics i pocs auxiliars mentre que en altres succeix justament al contrari. Un factor nou a tenir en compte sobre el que el representant sindical també alerta és l’assumpció recent per part dels consistori dels treballadors de diferents organismes autònoms com l’antic Institut municipal doctor Frias o l’IMAC, així com de consorcis com el Centre de Recursos Mediambientals (CRM). “En un d’aquests consorcis només una persona tenia plaça i les altres havien d’anar fora i al final el que han fet ha estat posar pedaços” comenta el representant sindical alhora de mostrar la dificultat d’equiparar salaris de persones de diferents procedències i tasques diferenciades.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pep  24 de Febrer de 2018

Los politicos no reaccionan

Solamente les interesa no perdre el dilluns, està visto que no reaccionan, vamos que no nos sirven, para que los queremos, para nada, que pena de politicos que tenemos en nuestro ayuntamiento

eduard parra  23 de Febrer de 2018

Reus fa pena

Reus fa pena, és clar per a qui porta el comandament de la ciutat (Senyor Alcalde i companyia) potser per a vostès Reus es redueix al carrer Monterols. Llovera i plaça Mercadal, Reus està en caiguda lliure i no fan res res ... bé només es fan fotos ...... que pena de Reus

Enric  23 de Febrer de 2018

Reus està abandonada

Tot és feer volar coloms. mentres Reus està cada vagada més deteriorada, fa falta molt de control, les bisicletes fan el que volen ( van per las aceres com si res, no respecten als semafer, ni els pasos de peatons ) les motos se aparquen las aseres com si res, al Park de San Jordi esta pler de butricia i dixedesa, la nateixe de la ciutat es un dessastre, als gossos continuen fent pipí i caca a les aceres, un munt de locas buits que fant pena, el paviment esta molt deteriorat, tot un de gran dessastre, i no fem res, quina pena