Dijous, 18 d'Abril de 2024

Un debat sobre el sensellarisme busca fórmules innovadores per ajudar a les persones sense sostre

L'acte l'ha conduït el creador del projecte #HomelessEntrepreneur, Andrew Funk

09 de Maig de 2017, per Redacció
  • Jornada innovadora a la sala d'actes de l'antic hospital

    Cedida

Conèixer aspectes com els perfils i els entorns on les persones sense llar presenten major vulnerabilitat és l'objectiu del treball que s'està realitzant actualment a Reus amb 17 persones que viuen al carrer. La intenció que es persegueix és acompanyar-les en el procés de superació de la situació en què es troben. Per aquest motiu, i en el marc d'aquest projecte, s'ha organitzat, aquest dimarts, 9 de maig, un debat per tractar el tema, a la sala d'actes de l'antic hospital. L'emprenedor i consultor digital nord-americà i creador del projecte HomelessEntrepreneur, Andrew Funk, ha conduït la taula rodona.

La jornada ha estat adreçada a professionals del treball i l'educació social, la mediació i les drogodependències; agents de la Guàrdia Urbana; persones voluntàries de les entitats, i altres professionals que també treballen amb persones sense sostre. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, que ha presentat l'acte, considera que "aquesta trobada és una bona oportunitat per trobar fórmules innovadores que facilitin millor el treball que estem fent a Reus".

El projecte #HomelessEntrepreneur

La iniciativa que es desenvolupa sota aquest nom és un projecte creat des de Barcelona per demostrar que les persones sense llar poden donar el millor d'elles mateixes, sempre que se'ls ofereixin oportunitats; es vol demostrar a la societat que es poden realitzar accions de canvi. #HomelessEntrepreneur va començar amb l'acció del seu fundador, l'Andrew Funk, vivint com una persona sense sostre a Barcelona, mentre explicava aquesta experiència a través de les xarxes socials. Després ha continuat visibilitzant a persones en aquesta situació per denunciar la seva condició i generar oportunitats.

L'Ajuntament de Reus va programar una primera jornada tècnica sobre el sensellarisme, ara fa un any. En aquella ocasió, a càrrec de Ramon Noró, membre de la Fundació Arrels, una entitat que es dedica a l'atenció de persones sense llar de Barcelona des de 1987. Fruit d'aquesta trobada, l'Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d'Inclusió Social (PLIS) i en col·laboració amb la Fundació Arrels, va organitzar un recompte de persones sense sostre a la ciutat, el passat 13 de desembre. En total, van participar 140 persones voluntàriament i es van detectar quatre persones dormint al carrer.

Així doncs, #HomelessEntrepreneur i la Fundació Arrels són dues entitats que treballen amb les persones sense llar, tot i que amb metodologies diferents però amb un mateix objectiu: aconseguir que aquestes persones superin la situació de vulnerabilitat en què es troben.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics