Divendres, 24 de Maig de 2024

Una nova edició de la 'First Lego League' impulsa la creativitat dels estudiants de primària i secundària

Hi participaran estudiants de 6 a 16 anys

07 de Febrer de 2024, per Reusdigital.cat
  • L'esdeveniment compta amb la participació de centres de tota la demarcació

    Cedida

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza la tretzena edició de 'First Lego League' a la demarcació de Tarragona. Enguany els tornejos 'First Lego League Challenge', de 10 a 16 anys, i 'First Lego League Explore', de 6 a 9 anys tindran lloc el dissabte 10 de febrer a les instal·lacions de Fira de Reus. Hi participaran en total 341 joves organitzats en 46 equips procedents de 20 centres educatius i entitats de la demarcació: 197 competiran a la categoria 'First Lego League Challenge' i 144 ho faran a la modalitat 'First Lego League Explore'.

La 'First Lego League' esdeveniment en què la ciència, la tecnologia i la diversió són protagonistes alhora que promou entre joves el jovent el desenvolupament d'habilitats de pensament crític, experimentació i disseny creatiu, els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

El repte Master Piece

La 'First Lego League' desafia cada temporada els joves a resoldre problemes del món real mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. En aquesta edició, el 'Desafiament Master Piece' convida els equips a investigar com poden usar la tecnologia i les arts per ajudar a involucrar altres persones o incrementar la participació en una activitat que els agradi fer. Per exemple, el patinatge o col·leccionar monedes antigues. Exploraran la capacitat i possibilitats que ofereixen les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) per inspirar el seu esperit innovador i la creativitat artística sense limitar la seva creativitat.

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any tenen el seu espai destacat en el programa: 'First Lego League Explore'. Enguany el desafiament els porta a elaborar un petit treball d’investigació en què desenvolupen una solució al repte plantejat i preparen un pòster d'equip amb el resultat de la recerca. A més,programen i construeixen una maqueta programable basada en peces 'Lego Education WeDo', definida i elaborada en la seva totalitat pel propi equip, que sigui capaç de superar algun repte definit per l’equip sobre la temàtica. El dia del torneig compartiran les seves idees, la maqueta i el que l’equip ha après, davant d’un equip de científics.

Els participants més grans de 'First Lego League Challenge' es converteixen en aquesta ocasió en científiques, enginyeres i artistes i pensen com a tal per elaborar un projecte d’innovació en el que identifiquen una activitat que els apassiona, exploren les formes en què les persones comparteixen els seus interessos, pensen formes creatives de fer-ho utilitzant les arts com a guia, i dissenyen i creen una solució per ajudar les persones a aprendre sobre les seves passions. A més, dissenyen, construeixen i programen un robot autònom utilitzant la tecnologia de 'Lego Mindstorms' per resoldre sobre un tauler oficial el major nombre de missions proposades.

El dia del torneig els equips defensaran els resultats del seu treball davant d’un jurat i posaran a prova el funcionament del seu robot davant d’àrbitres. Tot això ho fan a través dels valors First: descobriment, innovació, impacte, inclusió, treballs en equip i diversió. Molts dels equips participants a FLL Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen a les escoles provincial per escollir els representants.

Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. El torneig compta enguany amb el suport de la Diputació de Tarragona, dels ajuntaments de Tarragona i de Reus, de la Fundació Reddis i de l’empresa IDIADA. L’Asociación Ingeniera Soy és l'entitat encarregada d'impulsar 'First Lego League' a l’Estat espanyol. En conjunt, se celebren tornejos classificatoris a 32 ciutats amb la participació de més de 1.200 equips i 9.000 participants.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges