Diumenge, 25 de Febrer de 2024

Una plataforma digital per impulsar l’adopció i el benestar animal

07 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Captura de pantalla del web de la plataforma de benestar animal de Reus

    Reus.cat

Set gossos i tres gats ja han trobat la seva llar i cinc gossos més es troben en procés d’adopció. Aquest és el balanç dels primers dos mesos de funcionament de la nova plataforma de benestar animal impulsada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus (reus.cat/benestar-animal) on, actualment, una trentena d’animals esperen trobar una nova família d’acollida.

Una nova eina per incrementar la recuperació i adopció d’animals abandonats, amb l'objectiu de fomentar i incrementar el nombre d'adopcions animals a la ciutat. El portal facilita el procés d’adopció des de casa, ja que els usuaris poden veure les fotografies i fitxes de tots els animals que es poden adoptar, amb diversos filtres segons espècie, raça, gènere, i el centre o refugi on es troben; així com els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament.

També ofereix detalls sobre la normativa de tinença d'animals així com el procediment per xipar-los i censar-los; i informa de la ubicació dels espais d'higiene i esbarjo per a gossos de que disposa la ciutat.

Que l’abandó no sigui mai una opció

El regidor, Daniel Rubio, remarca la importància d'adoptar i no comprar animals, i de prendre consciència de cura i responsabilitat perquè l'abandó mai sigui una opció. “La posada en funcionament d’aquest portal és una més de les línies de treball que des de la regidoria es posen en marxa per convidar a reflexionar i a prendre consciència de la importància que té fomentar l’adopció davant la compra d’animals de companyia”, afegeix.

En definitiva, una aposta per tal que aquells animals sense llar, perduts o abandonats a la via pública i recollits en primera instància per la Guàrdia Urbana amb qui cal contactar, siguin degudament atesos i rebin una nova oportunitat. Un animal no és un objecte, no és un producte i no és un peluix. Quan adquirim un animal hem de reflexionar prèviament i prendre consciència sobre la responsabilitat que comporta integrar-lo com a nou membre de la nostra família i llar, i valorar si realment ens en podem fer càrrec.

Un cop el tinguem ja serà massa tard fer un pas enrere, i en tot cas mai hauria de ser una opció el seu abandonament, una situació del tot traumàtica en veure's desemparat. L’any 2019 es van recollir un total de 361 animals a la via pública, una xifra menor a la de l'any anterior però que cal seguir reduint. Concretament, del total d'animals recollits el passat any, la gran majoria van ser gossos (248), seguits de gats (23) i una variada llista d’espècies que inclou ocells, ponis, galls, serps, conills, tortugues, oques o cabres.

Fins a 128 van ser recuperats pel seu amo (en aquest sentit, és molt important que els animals estiguin degudament xipats  i censats per facilitar-ho); 56 van ser adoptats i una trentena van romandre a la gossera, xifra que el consistori vol reduir amb un increment d'adopcions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics