Dijous, 07 de Desembre de 2023

Volen impulsar una moneda local a Reus

15 de Setembre de 2022, per
  • Prats ha presentat un pla d’acció per donar un major impuls a l’economia social i cooperativa

    Reus.cat

Aquest matí de dijous s’ha presentat en roda de premsa el Pla d’Acció de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa realitzat per la regidoria d’Empresa i Ocupació a través del Mas Carandell, amb la col·laboració de l’Ateneu Coop Camp i Ecosistema Cooperativa de Reus, "per donar un major impuls a l’economia social i cooperativa de la ciutat i aprofitar el creixement d’aquest tipus de projectes a nivell local i global".

Aquesta acció forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d’Ocupació que es va presentar el juny de 2021. El pla "recull, ordena i calendaritza" totes les accions i actors que, en relació a l’economia social i cooperativa, es porten a terme a la ciutat tant des de l’àmbit municipal com privat-comunitari.

L’empresa Tandem Social SCCL, sota l’encàrrec de l’IMFE Mas Carandell, ha estat l’encarregada de l’elaboració del pla. Aquest s’ha realitzat amb una metodologia "molt participativa, en la qual s’ha convidat a participar a les entitats d’economia social i cooperativa de Reus o que tenen projectes locals a la ciutat", s'ha apuntat des de l'ajuntament. Durant el procés col·laboratiu es van realitzar enquestes, focus grups i reunions de treball, presencials i en línia. El Pla resultant és un document viu i actiu, que preveu la incorporació d’altres agents i accions fins a finals de 2023.

Entre les 27 accions recollides hi ha iniciatives en marxa com el projecte Reus Espais Vius, la promoció de comunitats energètiques o la posada en marxa de la Comunalitat Reus Sud. També es plantegen "accions de futur", com l’impuls d’una moneda local a Reus. Les monedes locals, socials o alternatives són sistemes monetaris creats al marge de les monedes oficials, i que "fomenten la realització de projectes econòmics, socials i mediambientals, com el fet de fer valer de béns i serveis locals", segons el regidor Carles Prats.

Des del sector de l’economia social i solidària a Reus "s’ha identificat aquest projecte com una oportunitat per fomentar el consum local i responsable", segons fonts del consistori. Actualment, la regidoria d’Empresa i Ocupació, a través de l’Observatori de Monedes Complementàries, està portant a terme un avantprojecte de moneda local que tenint en compte les particularitats de la ciutat, definirà el tipus de moneda més adient, física o virtual, així com el procés d’implantació i difusió.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan Español y Catalan  16 de Setembre de 2022

Otra moneda ¿ para que ?

Lo que si agradecería es que en vez de inventarse monedas, que ya hemos perdido bastante poder adquisitivo con la llegada del famoso € ahora quieren hacer una nueva moneda para las compras en nuestros comercios, La Ciudad de Reus necesita muchísimas otras cosas antes que lo que están pensando ustedes hacer, por supuesto que no digo todo lo que pienso pero si pienso todo lo que digo.
Joan Anton Carricondo Oyonate  16 de Setembre de 2022

Esperem que sigui en forma física

Potser cal oblidar els formats electrònics i fer-ho físicament, per raons evidents. Tothom no sap fer anar un ordinador i no es pot transportar arreu. Cal pensar en la realitat i no fer volar coloms.

Reportatges