Diumenge, 25 de Febrer de 2024

Què heu de fer a partir d'ara, si sou positiu per Covid-19?

28 de Març de 2022, per Irene Montagut
  • Cribratge Massiu a Manlleu

    Adrià Costa

Les bones dades de la pandèmia i els alts nivells d'immunitat de la població porten les autoritats a prendre decisions i fer passos de gegant en la gestió del coronavirus. Aquest dilluns ha entrat en vigor la nova normativa sobre les quarantenes: els positius per Covid que no mostrin símptomes greus de la malaltia queden exempts d'aïllar-se

I ara, què s'ha de fer si s'és positiu? S'ha de notificar a algun lloc? Qui s'ha d'aïllar? Quants dies? Els canvis generen incertesa i confusió. A continuació, preguntes i respostes sobre el nou protocol Covid.

- Què heu de fer si sou positiu? Salut recomana quedar-se a casa fins que marxin els símptomes, extremar les mesures de protecció individual, reduir la interacció social al màxim i utilitzar la mascareta. Això no obstant, les quarantenes es limiten als casos greus o simptomàtics.

- Us heu d'aïllar sempre que sigueu positiu? No. Els casos confirmats de la població general no han de realitzar aïllament estricte, com tampoc ho han de fer els seus contactes estrets. Si s'és professional sanitari o de l'àmbit residencial no cal aïllar-se, però no es pot desenvolupar l'activitat laboral i, per tant, se'ls tramitarà la baixa laboral. Els professionals sanitaris decidiran quan és necessari el confinament d'un usuari.

- Com funciona ara, el cribratge? Els nous ingressos en àmbits vulnerables (com les residències de gent gran) o els pacients que requereixin una cirurgia major ambulatòria, així com els treballadors de l'àmbit residencial es faran un test d'antígens cada 14 dies si estan vacunats, i cada set dies si no ho estan. 

La nova normativa Covid vol posar el focus en els àmbits més vulnerables, com els centres sanitaris o les residències de gent gran, per protegir-ne els usuaris. Així, la realització de proves diagnòstiques només s'indicarà en persones amb factors de vulnerabilitat: persones de 60 o més anys, persones immunodeprimides o embarassades, usuaris d'àmbits vulnerables i el personal d'aquests centres. Els casos greus de la malaltia també s'hauran de testar per controlar la Covid.

[plantillacoronavirus]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutatCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics