Dimarts, 25 de Juny de 2024

Sis escoles de Reus tindran menys alumnes per aula per motius 'de diversitat i ètnia'

Es tracta dels col·legis Rubió i Ors, Prat de la Riba, Misericòrdia, Sant Bernat Calbó i Eduard Toda

06 de Març de 2014, per Joan Marc Salvat
  • L'alcalde Pellicer i la regidora, en l'inici del curs escolar a Prat de la Riba

    Cedida

El període de preinscripció escolar d'infantil, primària i secundària pel curs 2014-2015 a Reus, que tindrà lloc de l'11 al 21 de març, s'iniciarà amb els mateixos criteris i barems a l'hora d'escollir l'escola desitjada. Es mantenen, també, els punts de zonificació escolar, amb un màxim de 30 punts per domicili familiar. En aquest punt, la regidora d'Ensenyament Dolors Sardà ha defensat el sistema de proximitat 3+2 que "garanteix que les famílies puguin optar a 3 escoles públiques i 2 concertades amb la màxima puntuació". És a dir, que tenen 5 escoles per triar amb els criteris de proximitat.

La principal novetat de cara al curs vinent és la reducció de la ràtio d'alumnes per aula en determinats centres educatius. Si bé els estàndards fixen en 30 els alumnes per aula, Reus manté una ràtio de 25. Amb tot, aquesta xifra es reduirà fins als 22 nens i nenes per aula. Aquesta decisió afectarà a les escoles Rubió i Ors, Prat de la Riba, Misericòrdia, Sant Bernat Calbó i Eduard Toda. Sis escoles que per motius de "diversitat, ètnia i dificultat permetran esponjar les necessitats educatives", segons ha explicat Sardà. 

La mesura, ha puntualitzat la regidora d'Ensenyament, compta amb el vist-i-plau de la Generalitat i es va decidir en la taula mixta celebrada a finals del 2013 amb la responsable territorial d'Ensenyament a Tarragona.

Període de matriculació diferenciat

Com en el curs anterior, de cara al 2014-2015 es mantindran els períodes diferenciats de matriculació per als alumnes d'ESO: els alumnes de primer s'hauran de matricular entre el 10 i el 13 de juny, amb els alumnes d'infantil i primària. Al seu torn, els de 2n, 3r i 4t d'ESO formalitzaran la matrícula o la confirmació de plaça entre el 23 i el 27 de juny; ja al setembre, s'obrirà un nou període extraordinari de matrícula per als alumnes pendents d'exàmens de setembre entre el 8 i el 12 d'aquest. 

Cal recordar que els alumnes dels Ganxets estan adscrits als instituts Domènech i Montaner i Gaudí, mentre que els de l'Isabel Besora ho estan al Roseta Mauri i al Salvador Vilaseca. 

Les famílies poden consultar l'adscripció de proximitat als centres que els pertoquen a través d'aquest aplicatiu o a través de l'Oficina Municipal d'Escolarització.

Nou servei a les Escoles Bressol Municipal 

Sota el nom de Tastet d'Escola, el consistori ha posat en funcionament un nou projecte destinat als infants que, al setembre comencen P3, i que no han estat escolaritzats. Des de la regidoria s'ha subratllat que no computarà com una plaça en les escoles bressol municipal sinó que es tracta de "familiaritzar-se amb l'escolarització". Els infants podran assistir a una Escola Bressol Municipal durant tres dies a la setmana.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

De Reus   07 de Març de 2014

Segur que són dones ?

I si sota el burka hi ha un home? Com ho sabem segur que és una dona? Si no podem assegurar ni el sexe... Semblen fantasmes... Em fan una por!

Reportatges