Dimecres, 24 d'Abril de 2024

23 anys darrere del taulell

L'Àlvar Valls i la Dolors Zamora gestionen el bar de l'Orfeó reusenc des de 1993

10 de Febrer de 2016, per Marc Busquets
  • L'Àlvar Valls i la Dolors Zamora, al bar de l'Orfeó reusenc

    Marc Busquets

El passat dia 1 de febrer es van complir 23 anys de l'arribada al bar de l'Orfeó reusenc del matrimoni que formen l'Àlvar Valls i la Dolors Zamora. "Ell es va quedar sense feina i ens van oferir portar el bar. No ens ho vam pensar", recorda la Dolors. Malgrat que cap dels dos tenia experiència al sector de l'hostaleria, de la necessitat en van fer virtut i ella es va posar a la cuina. "Sí, sí, la cuinera sóc jo", assegura cofoia ella. "Això sí, ell també m'ajuda", matisa, per si de cas.

La casa de les truites

Tot aquest temps a la barra, evidentment, els ha acabat per convertir en uns experts del sector. De fet, coneixen a la perfecció tots i cadascun dels gustos dels seus lleials clients. "Els veig entrar per la porta i ja faig un crit a cuina. Un de pernil! Un de fuet!", detalla l'Àlvar. És més, el matrimoni fa els entrepans dels més assidus gairebé a ulls clucs. "No només sé de què el volen, sinó de quina mida, o si han de dur més o menys embotit". D'això se'n diu dominar l'ofici.

Una de les claus per explicar que el bar de l'Orfeó s'hagi convertit en un clàssic de Reus es deu, en part, a l'excel·lent reclam que suposen els esmorzars de forquilla que ofereix l'establiment. L'especialitat de la casa són les truites. D'espinacs, a la francesa o del que calgui. "Quan és temporada, la de carxofa és un èxit", apunta l'Àlvar. "La d'espinacs la fem amb una mica d'all i amb fesols. Te'n lleparies els dits", assegura ell.

'Vull fer d'avi'

Truites a banda, l'altre plat fort de la carta és la llonganissa. Per tot plegat, diu la Dolors, "no ens cal fer cap tipus de publicitat". "Tenim la sort que molta gent ha vingut aconsellada per amics, o per socis de l'Orfeó", afegeix el seu marit. I, en realitat, tan sols cal acostar-se al local qualsevol matí feiner per comprovar que tot rutlla. "Entre els que treballen aquí la vora, els veïns i els qui tota la vida que vénen, no ens podem queixar", raona ella. La força, amb tot, ja no és la mateixa. "M'encanta la meva feina, però són massa hores i de vegades comença a costar aixecar la persiana".

Potser per això, i un cop l'Àlvar es jubili "en tres o quatre anys", el matrimoni es prendrà un més que merescut descans. "Vull fer d'avi", admet ell. Ella vol viatjar. "Però per aquí a prop, no cal anar massa lluny. A les Balears, o a les Canàries", revela. Sort encara en tenen que fan un gran equip. "Portem 37 anys casats. Si no ens entenguéssim, no hauríem pogut tirar això endavant", subratllen tots dos. "I això que de vegades salten espurnes", confessa ella amb un somriure. Ell, mentre, i per si de cas, s'allunya de la conversa i atén un client.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Aida  11 de Febrer de 2016

Encantadores

He vivido muchos años puerta con puerta casi, y guardo muy buen recuerdo, son adorables. Les deseo lo mejor del mundo. Un abrazo

Tomàs  11 de Febrer de 2016

Són molt bona gent !

Fa molts anys que en sóc client. Puc dir què són unes persones encantadores i val la pena anar-hi només perquè l'Àlvar m'expliqui un dels seus acudits o em pregunti si "el Francolí baixa molt ple". Una sort haver-los conegut ! Felicitats i endavant i com diu el Foraster de TV3, "sou molt bona gent".

Espais inoblidables  10 de Febrer de 2016

Germà

La millor truita d'espinacs de Reus! Destil.len amabilitat i simpatia. Una abraçada.

Daniel Diez Iglesias   10 de Febrer de 2016

Honradez

He leído todo el articulo y la verdad me alegra ver a esta Pareja de luchadores con un oficio bonito pero de mucho trabajo
Enhorabuena a los dos

Josep M. Bové (Jobo)  10 de Febrer de 2016

Entrenyables persones

Estan fets de bona pasta, gent encantadora i molt atents. De postres podeu demanar a l'Àlvar que us expliqui un xiste dels seus.