Divendres, 01 de Desembre de 2023

El 42% dels espanyols no saben enviar un correu electrònic

Espanya és el 12è estat europeu en digitalització, segons un estudi de la Comissió Europea

24 de Febrer de 2015, per ACN
  • Alumnes de l'escola Ramón y Cajal d'Ulldecona proven els jocs del nou portal sobre l'art rupestre

    ACN

 

Fent una comparativa de les dades respecte a l'any anterior, l'Estat espanyol ha millorat els seus resultats gairebé en tots els àmbits però l'estudi atribueix l'avançament al fet que "partia de nivells molt baixos". Així, l'informe destaca la millora en connectivitat, com s'han desplegat les xarxes ràpides de banda ampla (apunta que el 65% de llars disposa d'accés de banda ampla d'alta velocitat) i també posa èmfasi en el volum d'oferta d'empreses i pimes que venen productes en línia o facturen electrònicament.

D'altra banda, l'estudi també detalla les debilitats dels ciutadans espanyols com a internautes. L'informe diu que "només un 58% dels espanyols d'entre 16 a 74 anys posseeix les competències digitals bàsiques", que valoren factors com la capacitat d'enviar correus, d'utilitzar eines d'edició o d'instal·lar nova programació a l'ordinador. Pel que fa a usuaris que es connecten a Internet almenys un cop per setmana, la xifra ha remuntat i ara són un 71%, respecte al 66% de l'any anterior.

De totes maneres, segons l'informe, "Espanya hauria d'aconseguir que fossin més els ciutadans que utilitzin Internet i adquireixin competències digitals" i aquest progrés hauria d'accelerar-se perquè "tot i registrar avanços" cada any, fins ara són "massa lents per a atènyer els Estats membres més avançats". Segons l'anàlisi, "la insuficiència de les competències digitals limita també l'explotació dels beneficis econòmics de les inversions en TIC d'empreses i autoritats públiques" i ho valora com "un problema important" en termes absoluts.

Pel que fa a l'ús d'Internet, és a dir, amb quina finalitat utilitzen els internautes espanyols la xarxa, Espanya està cap al final del rànquing entre els 28 estats membres, a la posició 22, i és considerada "la dimensió en la qual Espanya presenta més debilitat". Així, els espanyols gairebé no utilitzen les vídeotrucades, com Skype, o el vídeo a la carta, en comparació a l'ús que en fan els usuaris dels altres països europeus. L'estudi apunta com a causa "la disponibilitat limitada de xarxes de banda ampla suficientment ràpides". De la mateixa maner, les aplicacions de serveis bancaris o compres, que requereixen un "alt grau de confiança en la seguretat en línia", tampoc no estan tenint una bona rebuda a Espanya en comparativa a altres països europeus.

En un pla general, l'informe, que fa una comparativa amb els 28 estats membres de la UE, mostra que les puntuacions varien molt entre els països i, mentre Dinamarca encapçala el rànquing amb un 0,68, Romania és el país menys digitalitzat, amb un 0,31 sobre 1.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges