La ruta 'El Paisatge dels Genis', que promocionen de manera conjunta els municipis que van estar estretament lligats a Gaudí (Reus), Miró (Mont-roig del Camp), Picasso (Horta de Sant Joan) i Pau Casals (el Vendrell), suma ara un nou geni: Josep Maria Jujol, l'arquitecte tarragoní que va ser col·laborador de Gaudí. El regidor de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats, va anunciar ahir que l'Ajuntament s'ha pogut afegir a aquesta ruta de promoció turística conjunta. Ja són cinc, doncs, els genis que van trepitjar aquest territori i hi van deixar el seu rastre artístic.
En el marc d'aquesta incorporació, el Teatre Metropol –una de les obres de Jujol– s'adequarà com a centre d'acollida del modernisme de la ciutat, segons Prats. El pressupost municipal d'enguany preveu 200.000 euros per dur a terme la reforma estructural del Metropol, la qual obligarà a tenir tancat el teatre durant un temps. Tot i que no va concretar durant quants mesos, Prats va confirmar que el teatre tancarà les portes a final d'any.
Jujol i Gaudí, en un documental
Coincidint amb el 22è aniversari de la recuperació del Teatre Metropol, el 10 de març es presentarà en aquest equipament un documental que posa cara a cara les figures de Jujol i Gaudí, que van ser col·laboradors. Jujol-Gaudí: dos genis de l'arquitectura, l'ha dirigit Lluís Campo Vidal i en la seva producció hi han col·laborat els ajuntaments de Tarragona i Sant Joan Despí, on Jujol va exercir d'arquitecte municipal. El treball, de 52 minuts, inclou entrevistes a experts dels dos arquitectes, les quals s'han enregistrat al mateix Metropol, a la casa Bofarull dels Pallaresos o a la casa Batlló de Barcelona (la façana és obra de Jujol), entre altres espais. “Gaudí l'ha eclipsat una mica, però ara estem en el camí per fer que l'obra de Jujol sigui del tot reconeguda”, va dir ahir el director del documental.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics