No ho entenc.
Per posar una botiga de segona ma, cal pagar una franquícia? Si aixó ho feien els drapaires de tota la vida...
Es tracta d'una botiga que ven llibres reutilitzats a preus molt mòdics
Autodenominada la llibreria lowcost, una botiga de la franquícia Re-Read ha obert portes fa pocs dies al carrer del Vent número 9, de Reus. Regentada per Sergi Navarro i Pere Roca, els mateixos socis que el passat estiu van obrir-ne una altra a la ciutat de Tarragona, l'establiment es caracteritza per oferir llibres reutilitzats a preus molt econòmics. D'aquesta forma, els volums es poden adquirir a un cost de 3 euros si el client en compra un, a 5 euros si en compra dos i a 10 si se n'emporta cinc cap a casa. "Volem donar una segona vida al llibre amb la mentalitat de reciclatge", explica Sergi Navarro, alhora que destaca que es vol donar "accés als llibres a un ventall molt ampli" de lectors.
Les llibreries Re-Read van néixer fa uns anys a Barcelona des d'on s'han estès per tota la geografia estatal. Més enllà de la possibilitat de comprar llibres de forma molt econòmica, les botigues basen la seva filosofia en l'adquisició d'aquells exemplars que els hi porten els clients i que, prèvia selecció, l'establiment adquireix a un cost de 20 cèntims per unitat. Un preu d'adquisició que "és fix" independentment de les condicions del volum (tapa dura o no, il·lustracions, any de l'edició, ...). "El mateix proveïdor és el client", assegura Navarro, qui també aclareix que no tracten amb el circuit de les editorials, excepte que els hi arribi algun estoc puntual d'alguna empresa d'aquesta mena que hagi tancat.
Respecte al perfil dels consumidors d'aquesta lectura, Navarro indica que "és molt variat" i d'edats diferents segons han pogut jutjar després de l'experiència dels darrers mesos a l'establiment tarragoní situat al carrer Ramon i Cajal. En referència a com va sorgir el projecte de tirar endavant aquesta franquícia, Navarro comenta que els dos socis es van quedar "sense feina" i van pensar que era "una bona sortida" laboral tirar endavant la iniciativa.
Distribuït en les seccions clàssiques de qualsevol llibreria, el nou establiment té uns 100 metres quadrats i ofereix un caràcter singular gràcies a l'exhibició d'una antiga premsa i una guillotina d'impremta que donen un toc vintage a l'espai comercial. Entre dilluns i dissabte, la botiga obrirà de 10 a 2 de la tarda i de 5 a dos quarts de 9 del vespre i per Sant Jordi han disposat de paradeta a la plaça del Mercadal.
No ho entenc.
Per posar una botiga de segona ma, cal pagar una franquícia? Si aixó ho feien els drapaires de tota la vida...
tot gratis
Clar: el lloguer, la llum, l'aigua, l'IVA i els sous no es paguen. El marge va directe a la butxaca. (IRONIA)
oju!!
no es criminalitza guanyar-se la vida, sinó comprar llibres a 20 cèntims, posar-los en una estanteria i que passina valer 3€... caram quin marge de benefici!!!
Ramon...
Ramon, a tu et regalen les coses? A veure si algú no pot ni guanyar-se la vida com pot? Si l'esquerra criminalitza fins i tot l'intent de guanyar-se la vida d'algú, tindreu un recorregut bastant curt.
Tot pel negoci
Realment, això (a part d’un menyspreu a autors, editors, llibreries i clients lectors habituals) és capitalisme en estat pur. És compra la “matèria prima” a 20 cèntims d’euro i es ven a 2 , 2,5 o 3 euros. Espero que no diguin que fan economia “col•laborativa” o “alternativa”......
sant jordi ja ha passat
Està bé anunciar una obertura de la botiga per Sant Jordi quan fa 3 dies que s'ha celebrat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics