L'Arxiu de Reus ha editat el punt de llibre 'El Drac de l'Arxiu', que inclou una recreació del dibuix d'un drac localitzat a la coberta de pergamí d'un manual notarial de 1364. El disseny ha anat a càrrec de l'il·lustrador reusenc Pere Prats Sobrepere i aquesta presentació s'emmarca en els actes que ha preparat l'Arxiu amb motiu de la setmana de Sant Jordi.
El drac és el més conegut i més representat dels éssers fantàstics des dels temps medievals; vinculat a l’infern, vigilant de riqueses, amb gran poder destructiu, el drac controla el foc, es mou per terra i vola. És protagonista de moltes llegendes en què la seva derrota per part d’un heroi, que rescata la donzella, o obté el tresor, pot representar el domini sobre les forces desfermades de la natura.
A l’Arxiu de Reus, els dibuixos de dracs apareixen en diferents documents, igual que també ha aparegut un dibuix d’una cavaller del s. XIV, d’una donzella encadenada, o d’una àliga.
La recuperació d’aquest drac suposa la integració d’un nou element, d’un nou personatge als recursos didàctics i pedagògics de l’Arxiu. Es preveu l’elaboració d’un taller pràctic que s’integrarà dins les visites que els infants de la ciutat fan a l’Arxiu de Reus. La presentació, aquest dimarts, del punt de llibre es durà a terme durant un acte, a dos quarts de 4 de la tarda, amb alumnes de l'Escola Rubió i Ors, que inclourà una xerrada sobre el mite del drac dins la cultura popular a càrrec de Salvador Palomar, membre de l'entitat Carrutxa. L'acte és obert al públic.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics