Dissabte, 10 d'Agost de 2024

Noves formes d'aprendre i robots de Lego omplen firaReus

08 de Febrer de 2015, per ACN
  • Alumnes de l'escola de les Carmelites de Tarragona amb la seva maqueta per explicar els eclipsis

    ACN

  • Diversos alumnes assagen els moviments del seu robot de Lego abans de la competició

    ACN

"El nostre projecte és per millorar l'educació dels nens basant-nos en les direccions dreta i esquerra". Així ha explicat Clàudia Collado, del grup REC MiniJuniors de l'Escola El Carme de Sant Sadurní d'Anoia, la iniciativa científica que han treballat. La seva companya Helena Caldú l'ha acabat de detallar exposant que es tracta d'un "prototip per fer activitats amb nens de P5 i primer amb llums de colors". Tot plegat ho ha resumit el seu entrenador, Joan Carbó, que ha dit que són unes "polseres amb llums LED perquè els nens petits puguin aprendre dreta i esquerra més fàcilment".

Aquest és un dels projectes científics que s'ha presentat aquest matí, però n'hi ha hagut molts més, com el de l'escola de les Carmelites de Tarragona, que ha treballat els eclipsis. "Amb una maqueta amb la qual els nens i nenes interactuen aprenen ells sols què és un eclipsi de sol i un eclipsi de lluna". Així ho a relatat una de les seves alumnes, Aïda Ivern, que també ha explicat que van decidir tractar els eclipsis després de descartar el sistema solar, ja que van pensar que seria un tema que triarien altres centres educatius.

I és que els projectes científics d'enguany, i que són només una part de la competició, tenien com a títol del repte 'World Class: Learning Unleashed', en què els equips havien de redissenyar com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI, ensenyant als adults què necessiten aprendre i de quina manera ho volen fer.

La segona fase del concurs és la competició de robots de peces de Lego en la que dissenyen, construeixen i programen els dispositius perquè resolguin el màxim nombre de missions. Domènec Puig, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha dit que es tracta de paquets de peces de Lego iguals per a tots, però que cada equip porta a terme de manera diferent, i "dins d'un espai reglamentari de joc els robots han d'agafar objectes, transformar-los...".

A l'hora de valorar les propostes de cadascun dels equips, Puig ha assenyalat que tenen en compte diversos valors com ara "l'originalitat, l'adequació al repte o el treball en equip". Tot plegat qüestions, ha assegurat, "que tenen a veure i ens interessa divulgar, perquè forma part de l'esperit de l'aprenentatge continu fins arribar a la universitat".

BASF i l'ETSE de la URV han organitzat la quarta edició d'aquesta competició a Tarragona. En concret les instal·lacions de firaReus han acollit el concurs aquest dissabte al matí, en què hi han participat gairebé 300 alumnes d'entre 6 i 16 anys d'escoles i instituts de la demarcació -els més petits a la Junior FIRST LEGO League, i els grans a la FIRST LEGO League-. Els dos equips guanyadors d'avui aniran a la final d'Espanya, que es disputarà al març a les Canàries. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat reus diari digital first lego league

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Naia  09 de Febrer de 2015

Ampliem la noticia

Posats a afegir informació sobre la Firts Lego League també podríeu dir que el primer premi va ser per un altre institut públic: els INS Martí i Franquès de Tarragona

Carme  08 de Febrer de 2015

Arribem al fons de la notícia

Moltes gràcies per la informació però ja que es tracta del Reus digital podríeu afegir que un institut públic de Reus, l'Institut Roseta Mauri, hi va participar i que es va classificar per a la final nacional del First Lego League a Tenerife el mes de març. Moltes gràcies pel rigor.

Reportatges