Divendres, 16 d'Abril de 2021

Un 31% dels estudiants d'FP de 2011 aconsegueix feina

Un informe posa de relleu la durada temporal de la contractació i el paper clau de les pràctiques per aconseguir una feina

28 de Febrer de 2013, per Albert Sunyol
  • Presentació de l'estudi a la Cambra de Comerç de Reus

    Albert Sunyol

L'estudi posa de relleu que hi ha un 31,27% d'alumnes que, després de sis mesos d'haver finalitzat els seus estudis al 2011, ja siguin de Grau Mitjà o Superior, es troben treballant. Això suposa pràcticament un punt més que la mitjana catalana, que és del 29,81%. D'altra banda, un 43,65% dels estudiants de cicles a la demarcació continua estudiant, un 10,08% treballa, mentre que un 15,01% busca feina.

Les arts gràfiques, la química i les arts plàstiques són les famílies professionals que experimenten un grau d'inserció laboral més alt, entre el 40 i el 60%. Per contra, estudis com la informàtica, les activitats esportives i les agràries són les que presenten una inserció més baixa i en aquest cas, els alumnes segueixen estudiant.

L'informe indica també que a mesura que avança l'edat, les possibilitats que aquests estudiants aconsegueixin una feina és major. Així, els majors de 30 anys, amb un 65,75%, són els qui més treballen, en detriment dels joves de 16 a 19 anys, que és del 9,32%.

Una vegada assolida la feina, aquesta acostuma a ser temporal, tot i que "cada vegada s'apunta una tendència a l'alça a l'autoocupació", segons ha explicat Antonio Barrufet, coordinador d'aquests estudis a la demarcació. El sou es manté estable respecte el 2011, i la mitjana oscil·la entre els 600 i els 1.200 euros, en funció de si el perfil professional correspon a un Cicle Mitjà o superior.

El currículum i els serveis d'Ocupació, cara i creu

Hi ha tres vies per aconseguir una feina, tant en el Cicle Superior com Mitjà; d'una banda, el currículum vitae, de l'altra, a través de coneguts, o bé a través de l'empresa on s'han fet les pràctiques. Per contra, cal ressaltar que els serveis d'ocupació tenen un índex d'inserció del 2% un fet "preocupant" segons ha manifestat el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin.

L'estudi conclou que els estudiants en FP es troben menys exposats a l'atur que la mitjana de joves catalans d'entre 16 i 24 anys. En aquest sentit, la directora dels serveis territorials d'Ensenyament, Àngels González, ha afirmat que aquestes dades tenen en compte principalment joves sense cap mena de formació.

Qüestionat sobre quin paper ha de jugar la universitat en la inserció laboral, Nin ha convidat a la reflexió afirmant que "ara mateix hi ha moltes titulacions que s'estan oferint en moltes universitats alhora", i ha dibuixat un "canvi de panorama en la universitat del futur".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges