Divendres, 29 de Març de 2024

Un projecte europeu potenciarà l'oli i el vi a Catalunya en zones amb DOP

Es crearan rutes turístiques vinculades a aquests dos productes per impulsar el sector i l'activitat econòmica al territori

31 de Maig de 2014, per ACN
  • Tast d'oli de la DOP Siurana en una fira recent

    ACN

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit, a Reus la presentació d'aquest projecte, que lidera el DAAM i té com a socis la regió de Sardenya, d'una banda, i de l'altra, Israel.


El pressupost total del projecte CoMeDPro és d'1.530.000 euros i el finança, per un import d'1.377.000 d'euros (90%), la Unió Europea (Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC) a través de l'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació.

"A través d'aquesta iniciativa es buscarà estimular els negocis d'aquestes zones i la seva competitivitat per al codesenvolupament econòmic. Així, s'incentivarà la creació d'ocupació i es millorarà la capacitat dels productors i elaboradors de vins i olis i de les persones vinculades al món de la restauració, hoteleria i gestió cultural, a través de la formació i l'assessorament, per tal d'aconseguir una visió més oberta que contribueixi a accelerar l'intercanvi de gent i de béns entre les costes mediterrànies", ha explicat el conseller. En aquest sentit, Pelegrí ha volgut destacar la vocació internacional del projecte, tant amb Sardenya com sobretot amb Israel i cap a la cultura dels vins i els olis de tots. 

El període d'execució del projecte és de 20 mesos, i s'ha iniciat aquest 2014. Tot i que el projecte haurà d'haver finalitzat l'estiu de 2015, els resultats obtinguts s'apreciaran més enllà i les bases assolides amb ell persistiran en el temps i en el territori, contribuint de manera contínua a la millora del sector de l'oli i el vi catalans. "És per aquest motiu que el sector se l'ha de fer seu, i hi ha de col·laborar i participar per a la bona resolució d'aquest", ha afirmat Pelegrí.

La indústria agroalimentària és un sector estratègic dins del teixit industrial català i un dels que millor ha resistit en l'actual context econòmic, fet que demostra el seu dinamisme. Conscient del paper decisiu que la indústria agroalimentària té al sector agrari de Catalunya, Pelegrí ha explicat que el Departament que encapçala desenvolupa diferents eines que posa a disposició de la indústria agroalimentària per fomentar i impulsar la seva competitivitat.

Diferents agents del sector han valorat positivament el desplegament d'aquest projecte, una iniciativa que també es vol aprofitar perquè coincideix amb la tasca de promoció de la cultura de l'oli, del vi, del paisatge i de dinamització del sector de la producció que ja fa anys que duem a terme en el territori.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics