Dimarts, 16 de Juliol de 2024

El ric teixit esportiu de Castellvell del Camp

21 de Novembre de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Imatge de grup del Club ciclista de Castellvell, una de les entitats esportives de la vila

    Cedida

La cita és a l'Ajuntament de Castellvell del Camp, amb el regidor d'Esports, Jordi Fortuny. Amb la voluntat de fer valer la riquesa i diversitat de les entitats de la vila, aquest celebra la trajectòria dels col·lectius que fomenten l'activitat física al municipi, i que projecten el seu nom arreu del territori. L'aposta per la canalla, per la base, és "essencial", segons apunta a Reusdigital.cat. "És tan senzill com que són el nostre futur", rebla. Fortuny fa equip amb el regidor adjunt a Esports, Josep Antonio Carretero.

Ciclistes i excursionistes



Mitja dotzena són les entitats o clubs esportius que tenen activitat a Castellvell. Algunes són ja veteranes, com el Centre excursionista, amb uns inicis que es remunten a la dècada dels 90. Amb desenes de socis, el col·lectiu col·labora en l'impuls d'activitats diverses que tenen lloc al poble, ja sigui per la festa major o en altres èpoques de l'any. A banda, i en el foment de la preservació del medi ambient, els seus components prenen part en accions de neteja de l'entorn natural, fan sortides i organitzen la cèlebre caminada popular nocturna. El president de l'entitat és Baldiri Jordà

Fortuny destaca també la rellevància del Club ciclista local en la vida esportiva de Castellvell. També es va formar als anys 90. Com en el cas dels excursionistes, els integrants del grup se sumen a les festes locals, duen a terme sortides i han impulsat accions solidàries per recaptar fons per a associacions com AFANOC. La cura del medi ambient és també el denominador comú d'algunes de les accions de l'agrupació.

I és que a banda dels habituals recorreguts pel territori, també es promouen itineraris per la "sostenibilitat". El president, en aquest cas, és Miquel Barceló.

Bitlles i futbol sala



Si hi ha una pràctica nostrada a Castellvell, però, és la de les bitlles catalanes. En aquesta línia, el regidor apunta a la rellevància del Club de bitlles Castellvell, que té en Eusebio Vidal el seu president. De fet, a la població hi ha grans tiradors, i se'ls ensenya de ben petits a afinar la punteria. Fortuny exposa que és habitual l'impuls d'una activitat extraescolar per a la canalla per fomentar la tirada de bitlles, i que amb el pas del temps aquesta ha servit per gaudir d'un bon planter. "La mainada acull iniciatives així amb entusiasme, perquè al capdavall l'esport fomenta valors com l'amistat i la companyonia", diu. És més, fins i tot s'està estudiant la possibilitat d'impulsar una lliga entre col·legis de l'entorn. 

A casa nostra s'hi fan diversos campionats, i el cas és que els tiradors del poble n'han guanyat diversos. La vila disposa d'un camp, i una inversió prevista pel consistori servirà per millorar-lo. Segons Fortuny, la segona fase del projecte ha d'estar enllestida per al març de l'any que ve. 
 

A la imatge, un grup de tiradors de bitlles Foto: Cedida

 

Imatge dels components del Club de bitlles Castellvell Foto: Cedida


"És un altre dels orgulls del poble". El regidor fa aquesta contudent afirmació per descriure el paper del CF Castellvell al teixit esportiu del municipi. Refundada anys enrere per un grup de veïns, l'entitat compta actualment amb diverses formacions de futbol sala, d'entre les quals se subratlla el sènior femení.
 

L'equip femení del CF Castellvell Foto: Cedida

 

La base, un dels actius del club de Castellvell Foto: Cedida


"Han millorat, s'han consolidat i aconsegueixen que molta gent vagi a veure els partits", manifesta Fortuny. El club compta Santiago González com a president, i el patrocini de Comaigua. Pel que fa a les seves instal·lacions, des de l'Ajuntament es fa constar que la pista disposa de nous vestidors. 

Patinatge i natació



Una de les noves entitats esportives sorgides en els últims temps al poble és el Club patina Castellvell. Amb Lara Giralt al capdavant, la inicativa va sorgir a partir d'una activitat per als infants, a l'escola, de la qual els pares "van quedar molt contents". Això, diu el regidor, ha estat un incentiu per impulsar l'activitat i els entrenaments que es preparen. De fet, ja s'ha fet ja alguna sortida als campionats que s'organitzen arreu. 
 

Imatge del Club patina Castellvell Foto: Cedida

 

El Club patina Castellvell té en Lara Giralt la seva impulsora Foto: Cedida


Finalment, el regidor Jordi Fortuny posa l'accent en l'acció que tots aquests anys s'ha fet des del Club natació Castellvell, en marxa des de 1994, quan es va inaugurar la piscina municipal. El president, Jordi Valls, exposa que "vam començar a fer cursets per als veïns, fossin nens o adults. La piscina va esdevenir un punt d'unió i reunió per a la gent del poble i dels seus voltants". L'estiu de 1999, el club va prendre part per primer cop en una competició, a Riudoms, i més endavant ja en va impulsar una pròpia (tan sols la covid l'ha aturada).

Fa uns anys, de fet, que els nedadors de l'entitat se sumen als campionats d'hivern que se celebren en llocs com Valls i l'Hospitalet de l'Infant. Any rere any, els integrants del club participen també als Jocs esportius de Catalunya, i amb excel·lents resultats, ja que alguns dels nanos han esdevingut campions catalans escolars. Des del 2008, a banda, l'entitat forma part de la Federació catalana de Salvament i Socorrisme (platja i piscina), i quan s'han organitzat campionats també s'han aconseguit grans resultats. Es tracta d'una "entitat petita", apunta el directiu, que es finança a través de les quotes dels seus 70 socis, i que compta amb el suport de l'Ajuntament. 
 

Els nedadors locals se sumen a iniciatives com la festa «Mulla't per l'esclerosi múltiple» Foto: Cedida




 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges