Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Un esperançador «projecte futbolístic de ciutat»

03 de Desembre de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Jugadors del Reddis, a l'estadi, tot celebrant un gol

    CF Reddis/ Twitter

Els entesos subratllen que, molt sovint, els 10 primers partits que un equip de futbol disputa a la lliga marcaran la seva trajectòria posterior. Si el conjunt brilla, és molt possible que arribi al tram final de la competició amb opcions d'assolir els seus objectius; si per contra flaqueja, el més probable és que arrossegui la mala dinàmica al llarg de tot el trajecte. No és ni de bon tros una norma que es compleixi sempre, evidentment, però és quasi norma escrita que els tornejos domèstics són els de la regularitat. 

Vuit victòries, dos empats i una derrota



El cas és que si apliquem la màxima al camí recorregut fins ara pel CF Reddis a la Segona catalana, hi ha motius per a l'esperança. L'equip de Marc Carrasco ha pispat el lideratge del subgrup 8a al Cambrils Unió, que ha encadenat un parell d'ensopegades seguides en les dues últimes jornades, justament a la fi de la primera volta. Actualment, el conjunt de la nostra ciutat té 26 punts tot havent jugat 11 partits. El balanç és positiu, sens dubte: vuit victòries, dos empats i una única derrota, amb 30 dianes a favor i 10 en contra. 

De fet, prova que els números del CF Reddis són més que notables s'evidencia en el fet que es tracta de l'equip més golejador de la lliga, i del segon menys golejat (la Pobla n'ha rebut nou, un menys). La dinàmica del bloc que lidera Carrasco amb la seva pissarra ha estat especialment brillant des de l'única derrota patida (al camp de la Canonja, per 4-3 i a la setena jornada). Des de llavors, només coneix el triomf. 

L'acord a tres bandes



En part, l'èxit de la proposta del Reddis es pot explicar per l'acord a tres bandes (entre el propi club, la Fundació futbol base Reus i la plataforma Sempre Reus 1909) que supervisa el consistori. Les parts col·laboren, ja fa mesos, per construir un "projecte futbolístic de ciutat", segons el va descriure en el seu moment l'alcalde, Carles Pellicer, i per aspirar a anar pujant categories amb la Tercera RFEF com a meta, en un termini de cinc anys. 

Subscrit el pacte, la planificació de la campanya va apostar per incorporar jugadors formats al planter roig-i-negre, alguns dels quals amb experiència i nivell de Segona B. En aquesta línia, recentment s'ha fitxat l'experimentat defensa central Jorge Granado. Altres peces importants de la plantilla són el davanter Erik (ja ha vist porteria en vuit ocasions), o Uri Benito i el porter Álex Rodenas, qui també exerceix les funcions de capità a la gespa i al vestidor. 

En declaracions a Reusdigital.cat, el president del CF Reddis, Xavier Roig, no oculta la seva satisfacció. "El balanç és molt positiu. L'afició ens està fent costat, l'equip respon a la gespa i ens sentim còmodes amb la FFBR i Sempre Reus 1909, així com amb l'Ajuntament" de la ciutat, fa constar el directiu, qui va renovar el càrrec el passat estiu, en convocar eleccions i comprovar que no es presentava cap altra candidatura vençut el termini corresponent. 

L'ascens a Primera



Ara per ara, el club té "entre 230 i 240" socis i simpatitzants. En aquest sentit, Roig fa una crida "als reusencs i als veïns de l'entorn" per tal que se sumin a la massa social de l'entitat. "L'objectiu primer és jugar la lligueta per l'ascens, i és evident que amb el suport de la gent, a l'estadi, serem més forts", raona el president. Aquest apunta també que des de la directiva s'espera poder comptar amb el suport "de les empreses locals" per reforçar les finances del Reddis. Finalment, i pel que fa al vestidor, més enllà de la qualitat de la plantilla destaca que els seus components "fan pinya, són una família". 

El futur immediat del CF Reddis passa, doncs, per mantenir la bona línia de joc i resultats que l'ha conduït al lideratge. Aquest cap de setmana no hi haurà competició, però sí passat el pont. A l'horitzó, ja a la primavera, hi apareix una lligueta formada pels tres primers dels dos subgrups tarragonins (8a i 8b), a dues voltes, i que permetrà que els dos primers pugin a Primera. 

A banda, serà al llarg de l'any 2022 quan el CF Reddis celebri el seu centenari. A partir de la temporada 2022/ 2023 és prevista una "etapa de transició per a la refundació" del club, segons es va assenyalar quan es va presentar l'acord entre el club, la FBBR i Sempre Reus 1909, a finals del passat mes de març.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges