Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Les Insubmises de Reus debuten dissabte al campionat estatal

23 de Febrer de 2022, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'una de les jugadores del conjunt reusenc, en un partit amistós

    Cedida

Les Insubmises, l’equip reusenc de Roller Derby (un esport femení de contacte en patins) juga el primer partit oficial de la lliga de l’Associació de Roller Derby Espanya (ARDE) a la nostra ciutat el dissabte 26 de febrer. L’equip ho farà al Polilleuger Municipal Cèlia Artiga, on entrena regularment des d’inicis de temporada del passat 2020, quan el consistori va inaugurar l’equipament municipal. El partit començarà a dos quarts de 6 de la tarda.

Una cita il·lusionant



Aquesta és una cita "molt especial" per les jugadores reusenques, ja que serà el primer partit oficial que viuran a la seva ciutat natal, han explicat. L’equip va participar a la primera lliga anual d’ARDE l’any 2021, però només va poder jugar un partit abans que la pandèmia obligués a suspendre la resta de temporada. I ho va fer a Pamplona, contra les Nafarriors Roller Derby Iruña. En aquella ocasió, les ganxetes van guanyar l’equip local en el que era el primer partit oficial que disputaven.

Les Insubmises, doncs, esperen amb "molta il·lusió" la cita de dissabte. L’equip ha aconseguit reunir gairebé una vintena de persones col·laborades que faran possible el partit amb diferents tasques d’assistència als àrbitres oficials. I és que aquest esport ja ho té, això: reuneix persones que "comparteixen valors per un objectiu comú d’unió", han subratllat les reusenques. 

Un lustre



L’equip va celebrar el seu cinquè aniversari el passat mes d’octubre. En aquest temps, les Insubmises han aconseguit consolidar-se com un dels integrants d’ARDE. Actualment compta amb una vintena de jugadores, xifra rècord assolida en aquests anys.

L’equip realitza jornades de portes obertes dues vegades l’any: una a inicis de temporada, al setembre-octubre, i la segona entre el gener i el febrer. Aquest any ho ha fet amb la col·laboració del Planet Reus, fet que ha permès que persones amb interès per aprendre aquest esport hagin pogut conèixer l’equip i realitzar el procés d’aprenentatge per acabar formant-ne part.

El Roller Derby és un esport femení de contacte amb patins que requereix d’uns coneixements previs per tal de poder jugar amb total seguretat: des de la tècnica de patí, fins a les particularitats teòriques de l’esport. I així ho ensenya el mateix equip durant un procés d’uns tres mesos.
 

Cartell del partit Foto: Cedida

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges