Dijous, 18 de Juliol de 2024

Torna el Mundialet de futbol a Cambrils

04 d'Abril de 2022, per Marc Busquets Obré
Després de dos anys de pausa per la pandèmia, Cambrils tornarà a ser la seu del Mundialet de futbol infantil del 10 al 16 d'abril. L'alcalde, Oliver Klein; la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la directora general del Mundialito, Nilda Gutiérrez, i el director esportiu, Ricardo Godoy, han presentat la 27 edició aquest campionat internacional que reunirà a la vila marinera més de 1.900 jugadors i jugadores d'un centenar d'equips procedents d'Estats Units, Mèxic, Canadà, Romania, Itàlia, Noruega, Marroc, l'estat o França, entre altres.

Aquest any, a causa de la situació sanitària, s'ha optat per no organitzar la cerimònia d'inauguració, "tot prioritzant el benestar i la salut dels jugadors i jugadores i gaudir del futbol amb les màximes garanties". Per aquest motiu, la canalla es podrà fer test i PCR per garantir el correcte funcionament de l'esdeveniment, segons s'ha explicat.

El torneig compta amb la participació de la majoria de grans clubs internacionals de futbol. Alguns dels clubs que ja han confirmat la seva participació són l'Atlético de Madrid, València, Llevant, FC Barcelona, Málaga CF, RCD Espanyol, Juventus, Milan AC, Girona CF, Club Amèrica i altres equips de l'entorn, així com el club local UCF Cambrils. 

Klein ha signat un nou conveni de col·laboració per quatre anys més i ha explicat "l'important pape"r d'aquest tipus d'esdeveniments per "posicionar i donar a conèixer la destinació" de la vila. La regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que "Cambrils és un referent de turisme esportiu i ha recordat que aquesta Setmana Santa, el municipi també acull una nova edició del Torneig de Bàsquet TGN-Cambrils amb més de 900 jugadors i jugadores d'arreu de l'estat i també de França i Itàlia, i el campionat de Balls Esportius, amb més de 1.000 esportistes de 30 països diferents".

Amb tot plegat es preveu una ocupació d'entre el 80 i el 90% i aquests esdeveniments representaran vora el 75% de l'ocupació total i tindran un "gran impacte econòmic" en el sector turístic. Per la seva banda, la regidora del ram, Yolanda Burgos, ha explicat que el Mundialet "encaixa amb el model sostenible de ciutat i dins l'aposta de Cambrils pel turisme esportiu i familiar" i ha destacat la "qualitat" de les instal·lacions esportives i dels serveis locals.

Els partits del torneig seran transmesos en directe per streaming a través del web TV i per Esport3

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges