Dissabte, 28 de Setembre de 2024

Un doctor del Sant Joan, al comitè que prepara l’examen d’acreditació de medicina d’urgències a Europa

25 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • El doctor Federico Capriles

    Cedida

Metge del Servei d’UrgeÌ€ncies de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el doctor Federico Capriles ha estat escollit Faculty de l’Emergency Medecine Reference Group for Europe (EMERGE), organisme depenent de l’European Society For Emergency Medecine (EUSEM) encarregat del desenvolupament i implantació de l’examen d’idoneïtat per exercir com a metge d’urgeÌ€ncies a qualsevol país de la Unió Europea.

Actualment, la medicina d’urgeÌ€ncies és una especialitat reconeguda oficialment a 82 països de tot el món (13 d’AÌ€frica, 27 d’Asia, 13 d’AmeÌ€rica, 27 d’Europa i dos d’Oceania), peroÌ€ n’hi ha d’altres com l’estat o Portugal on encara no es reconeix aquesta branca de la medicina com a especialitat.

Per aquest motiu, l’EUSEM ha creat un examen i un currículum estandarditzat, que permeten acreditar que es tenen els coneixements necessaris per exercir com a metge expert en la medicina d’urgeÌ€ncies. Aquesta prova, l’European Board Examination in Ermergency Medecine (EBEEM) l’elabora anualment un grup de 15 experts de tot Europa, entre els que hi ha Capriles i consta d’un qüestionari teoÌ€ric de 120 preguntes i una segona part praÌ€ctica on es simulen 10 situacions que els participants han de resoldre en un període de temps determinat.

Aquesta prova es realitza anualment a Brussel·les i avalua els coneixements i habilitats per a la praÌ€ctica clínica de la medicina d’urgeÌ€ncies a nivell d’especialista, alhora que confirma que el candidat és capaç d’exercir lideratge clínic als serveis d’urgeÌ€ncies.

“És per tot aixoÌ€ que pensem que la medicina d’urgeÌ€ncies hauria de ser considerada una especialitat amb una formacióreglada, que confereixi els coneixements i les destreses necessaÌ€ries per a la prevenció, el diagnoÌ€stic i el tractament d’una gran quantitat de malalties i condicions que afecten a tots els grups d’edat”, ha assenyalat Capriles.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges