Dilluns, 14 d'Octubre de 2024

La Facultat de Química de la URV viu l’acte central dels 50 anys dels estudis

09 de Maig de 2022, per Reusdigital.cat
  • Un moment de l'acte de celebració dels 50 anys dels estudis de Química a Tarragona

    URV

La Facultat de Química de la URV va acollor un acte de reconeixement a les persones que van contribuir a crear i fer créixer aquests estudis, així com els estudiants i les entitats col·laboradores. En mig segle d’història, s’han graduat 2.000 estudiants en Química i 800 en Bioquímica, i s’han format 500 investigadors predoctorals.

Una representació de tots ells van retrobar-se en l’acte de celebració en una aula magna del campus de Sescelades plena, i després van donar pas als estudiants i també professorat que va gaudir de les activitats lúdiques de la tarda.

Rosa Caballol i Antoni Gonzàlez Senmartí van ser els encarregats de traslladar els assistents als primers anys de camí: “Tots érem joves, una mica temeraris i pensàvem en el futur col·lectiu, en un moment que s’acabava un règim de 40 anys amb l’esperança que es convertís en una democràcia. I la nostra il·lusió era crear uns estudis universitaris, sovint sense ajut de les institucions. Aquest és el resultat de la il·lusió col·lectiva. Vam tenir clar on volíem anar i estàvem disposats a sacrificar-nos”, va relatar Gonzàlez Senmartí.

Els alumni van protagonitzar alguns dels moments emotius de l’acte, en la taula rodona 50 anys dels estudis de Química a Tarragona: mirant cap al futur!: Maria Mas, directora gerent de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Laia Pellejà, directora administrativa i de comunicació de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Raúl Fernández, director tècnic de Krypton Chemical, Isabel Vicente, investigadora senior d’Eurecat i Andreu Faro, professor de l’Institut Vila-seca. D’esquerra a dreta, Maria Mas, Laia Pellejà, Raúl Fernández, Isabel Vicente i Andreu Faro.

A banda, les empreses reconegudes van ser: Aeqt, Afepasa, Agrolab Ibérica S.L.U., Aitasa, Andrés Pintaluba, Arrizabalaga Consulting, Asesa, Anac, Basf, Candor AGS, Carburos Metálicos, Cenavisa, Cepsa, Citysens, Clariant Ibérica, Consorci d’Aigües de Tarragona, Coselva, Covestro, Creatsens Health, Depuración de Aguas del Mediterráneo, Dow, Ecopol Tech, Eicon, Ematsa, Ercros, Goma-Camps, Grace, Iqlit, Iqoxe, Irta, Krypton Chemical, Laboratoris Isbo, Laboratoris Valls, Lyondellbasell, Maystar S.L, Novus International, Pmg Constantí, Ravago Plásticos, Repsol, S.P. Veterinaria, Sarpi Constantí, Sekisui Specialty Chemicals Europe, Ursa Insulation, Vopak Terquimsa.

Els centres de recerca i institucions reconegudes van ser: Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Consell Social de la URV, Divisió de la Política Científica del Cos de Mossos d’Esquadra, Divisió de Transit del Cos de Mossos d’Esquadra, EURECAT–CTNS, EURECAT–UTQ, ICIQ, INCAVI, Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses.

Les escoles de primària i centres de secundària reconeguts van ser: Col·legi Claret, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Col·legi La Salle Tarragona, Col·legi Mare de Déu del Carme, Col·legi Mare Nostrum, Col·legi Sagrat Cor, Col·legi Sant Josep, Col·legi Sant Pau Apòstol, Col·legi Santa Teresa de Jesús, Col·legi Vedruna Sagrat Cor, Escola Cèsar August, Escola Guillem Fortuny, Escola Joan XXIII, Escola L’Antina, Escola Mare de Déu de la Serra, Escola Puigcerver, Institut Antoni de Martí i Franquès, Institut Comte de Rius, Institut El Morell, Institut Escola 3 d’Abril, Institut Gaudí, Institut Jaume Huguet, Institut Joan Puig i Ferreter, Institut Josep Tapiró, Institut Mare de Déu de la Candelera, Institut Marta Mata, Institut Pons d’Icart, Institut Vila-seca.

La degana Yolanda Cesteros va cloure l’acte agraint especialment al professorat, amb un record per a Cinta Bladé i Arantxa Orejón, i advocant per “continuar mantenint la qualitat de la docència i la recerca per assegurar el futur dels estudiants”. La celebració va continuar de manera més lúdica amb una fideuà al pati dels Garrofers de la Facultat de Química i més tard amb jocs especialment per als estudiants. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges