Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Mishima, Suu o la Banda Unió Musical protagonitzen el cartell del Festival d'Estiu de Tarragona

10 de Maig de 2022, per
  • Imatge de la presentació, aquest dimarts.

    Tjerk van der Meulen

El programa Estiu Tarragona Cultura aglutina totes les propostes culturals organitzades pels diferents departaments de l'Ajuntament, adreçades a tots els públics, entre els mesos de juny i octubre. Per una banda, un Festival d'Estiu de Tarragona, i també dos cicles de nova creació: el cicle de dansa contemporània "En dansa" i el cicle de "Cultura en família".

El Teatre Auditori Camp de Mart acollirà fins a 16 actuacions musicals. Algunes caps de cartell del Festival d'Estiu d'aquest 2022 seran Maria Arnal, Meritxell Nedermann, Suu, Las Migas, Las Karamba i Tribade. Tampoc faltaran altres propostes artístiques més consolidades com Mayumana, Rafael Amargo amb la Joven Compañía Nacional de Flamenco, Islandia Nunca Quema i Mishima, així com altres cites destacades com el concert de la Banda Unió Musical de Tarragona juntament amb la Cobla Reus Jove, o Albert Guinovart i Franz Schubert Filharmonia tot presentant West Side Story & Rhapsody in Blue.

Destaca també la col·laboració amb Sala Zero Produccions tot oferint una primera jornada del festival, dissabte 25 de juny, amb el directe de Blaumut i Albert Jordà.

Alhora, el Festival d'Estiu d'enguany fa una aposta pel circ tot incorporant-lo a la seva programació amb un accés gratuït. La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha expressat que "la facilitat i transparència del seu llenguatge artístic performatiu ens ajuda a fer més accessible la cultura a la ciutadania i, alhora, per a totes les edats". Així, el festival oferirà fins a 6 actuacions de circ, intercalant produccions de petit format, format experimental i de taller i altres de format mitjà amb grans reconeixements com és el cas de l'espectacle de Manolo Alcántara, reconegut amb el Premi Nacional de Circ, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) el passat 2021.

Dansa contemporània a la Tabacalera


En Dansa. Cicle de dansa a Tarragona és la segona programació que proposa la conselleria de Cultura per aquest estiu. Un cicle específic dedicat a aquesta disciplina artística i que, els dijous al vespre oferirà fins a 10 propostes de companyies de dansa professionals del territori i altres convidades per aquestes, tot realitzant petits fragments de dansa en un espai de descoberta per a la ciutat: l'Espai Tabacalera. Tal com ha manifestat Solé, "volem donar l'oportunitat a la ciutadania d'entrar i visualitzar l'art mural i la dansa que s'hi amaga als racons d'un espai com aquest posant-lo en valor tot fent cultura".  
Les companyies que oferiran les seves intervencions seran La Im.perfecta dansa, Companyia Expans'Art, Companyia Vols, Col·lectiu Du-entro, Beatriz Higueras i Anna Borràs amb col·laboració amb l'Espai Evohé, Goday dance company i companyia Fuse. L'actor tarragoní Joan Rioné acompanyarà i dinamitzarà la ciutadania a través d'una introducció i localització històrica de l'espai. Les activitats seran gratuïtes, amb aforament limitat i amb invitació prèvia que es podrà sol·licitar a la web municipal.

Un estiu d'activitat familiar a tots els racons de la ciutat


La tercera programació s'adreça especialment a un públic familiar. Sota el nom Cultura en família, el cicle ofereix més d'una vintena d'activitats de màgia, música, teatre, circ, contacontes, escape room al carrer i tallers artístics pels dissabtes al matí (d'onze del matí a 1 del migdia) a diferents places i carrers de Torreforta, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Vall de l'Arrabassada, Sant Salvador i Tarragona centre. Aquestes activitats, d'accés lliure i gratuïtes, compten amb la participació directa de diferents entitats i associacions de la ciutat.  

La imatge gràfica d'Estiu Tarragona Cultura ha estat dissenyada per Eva Jolis sota el lema "Aquest estiu, tu poses la mirada", amb el qual es fa una crida a la participació ciutadana i a gaudir de tota l'oferta cultural de Tarragona tot apropant-la i vivint-la des de la presencialitat i els sentits.

Els cicles En dansa i Cultura en família són gratuïts. Les funcions de circ i alguna actuació musical del Festival d'Estiu són també gratuïtes i la resta d'espectacles tenen uns preus que oscil·len entre els 18 euros i els 35 euros.

Les entrades es posaran a la venda dimarts 19 de maig a les 11 del matí a través del web municipal i presencialment a les taquilles del Teatre de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges