Dimarts, 13 d'Agost de 2024

La plataforma pel riu Siurana expressa la seva indignació per la situació del pantà

18 de Juliol de 2022, per
  • Imatge de l'estat del pantà de Siurana

    Cedida

L’estat del pantà de Siurana continua portant cua. La plataforma pel riu Siurana ha denunciat “la mala gestió” que, segons apunta, en fa la Generalitat de Catalunya. Els seus integrants expliquen que el riu està completament sec i que els pobles i els regants del Priorat estan tenint problemes d’aigua, ja que el pantà es troba al 14% de la seva capacitat.

“Després del fracàs de la Taula del Siurana, el Govern no només s’ha desentès de qualsevol possible solució, sinó que ha centrat els seus esforços a justificar la seva inacció”, acusen des de la plataforma. Afegeixen que la Generalitat, com a responsable de la Xarxa Natura 2000, de la qual el Siurana en forma part, “té l’obligació de garantir el bon estat del riu”. Com a prova, els activistes aporten uns informes de l’Agència Catalana de l’Aigua “que fixen un cabal ambiental mínim quatre vegades superior als 20 litres per segon que es deixen actualment”.

«Tot plegat és qüestió de voluntat política»


La plataforma opina que “no es respecta aquest cabal mínim” per dos motius. El primer és l’electoralisme: “El Baix Camp té 200.000 habitants, mentre que el Priorat no arriba als 10.000”. I el segon, els diners: “El cost de l’aigua del riu Siurana és molt més baix que l’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona o l’aigua depurada”.

Recollint els informes que segons la plataforma ha presentat l’ACA a la Taula del Siurana, els activistes opinen que “el Baix Camp pot autoabastir-se tant per boca com per rec, i que tot plegat és una qüestió de voluntat política”. Manifesten sentir-se “en una situació injusta, ja que el pressupost de l’Ajuntament de Reus és deu vegades superior al de tots els pobles del Priorat”. Per tant, remarquen que la gestió de la Generalitat és injustificada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges