Dimecres, 14 d'Agost de 2024

Héctor López-Bofill deixa el nou govern d'Altafulla en minoria

27 de Setembre de 2022, per Josep Maria Llauradó Serra
  • Hèctor López-Bofill, durant el plenari.

    Ajuntament d'Altafulla

Nou ple d'inflexió a l'Ajuntament d'Altafulla. El passat dilluns al vespre es va celebrar un ple municipal que incloïa una moció per reprovar Héctor López-Bofill, regidor de Junts i que des del passat mes de maig, arran de la moció de censura contra Jordi Molinera (EINA-ERC), ostentava el càrrec de regidor d'Educació, Cultura i Esports.

El grup de l'EINA i el regidor no adscrit Xavier Rofas (PDeCAT) havien presentat un text d'urgència a la qual s'hi va sumar amb el seu vot afirmatiu la regidora del PSC, Imma Morales. L'endemà d'aquesta votació, López-Bofill ha fet pública la seva dimissió com a regidor del govern i ha anunciat que es mantindrà a l'oposició.

En els últims temps, a través de Twitter, el regidor ha expressat un seguit d'opinions que no han agradat a l'exalcalde Molinera ni a la resta de companys de ple que el van reprovar. "Està emparat en la llibertat d'expressió, però no són declaracions que hauria de tindre un membre de l'equip de govern d'Altafulla", deia Jordi Molinera durant la presentació del text. Entre d'altres, Molinera ha recordat que López-Bofill "teoritza o especula sobre una suposada substitució demogràfica, que sabem que és una teoria de la conspiració de l'extrema dreta europea".

En aquest sentit, Molinera acusava el soci principal del govern local, Alternativa Altafulla, de mantenir López-Bofill com a regidor del govern per "matemàtica electoral". Com a resposta, la regidora d'Alternativa Marisa Méndez-Vigo va recordar que els tuits no es feien com a regidor del govern: "Com tothom sabem, es diuen moltes barbaritats a les xarxes", comentava. Per la seva banda, l'alcaldessa Montserrat Castellarnau va afegir que el seu vot negatiu a la moció es va produir "per fidelitat a un company de govern". Abans de la votació, en un últim torn de paraula de l'EINA, la regidora Alba Muntadas va matisar que el text el presentaven per evitar que les idees polítiques "feixistes" i d'"extrema dreta" poguessin influir políticament en el govern i el regidor tingués capacitat de decisió. Com a resposta, Marisa Méndez-Vigo deia que "en un govern en el que Alternativa Altafulla està en majoria no posarà en pràctica les seves idees".

Natàlia Sanz (Ara) anuncia que no concorrerà a les properes municipals


La portaveu del grup municipal d'Ara Altafulla, Natàlia Sanz, arribava al debat de la moció de reprovació sense tenir el document i en l'inici de la seva intervenció retreia a EINA i a Xavier Rofas que haguessin basat la proposta en comentaris a les xarxes socials. "Ha arribat un moment en què estem pendents del que passa a fora, però del que passa a Altafulla... Em sembla una més d'una batalla d'egos que no puc més", continuava.

Alhora, detallava que en el seu escrit al butlletí local ja havia deixat per escrit que no es presentaria als propers comicis de 2023. "No em torno a presentar per l'espectacle que estem donant des de fa molt de temps en aquest Ajuntament", explicava just abans de marxar del ple indignada.

Per a López-Bofill és un tema d'"enveges" pel nombre de retuits


L'al·ludit en la moció, Héctor López-Bofill, explicava en la seva intervenció, visiblement sorprès, que tot plegat era "una qüestió personal de revenja, d'odi, que no hauria de tenir cabuda en un ajuntament democràtic". El regidor, a més, retreia a Xavier Rofas que sentís "enveja" pel nombre de retuits i "likes" que acumulen les seves publicacions a diferència de les del representant del PDeCAT.

D'aquesta manera, el govern altafullenc -amb 4 regidors d'11, més el suport de Xavier Rofas- es queda de nou en minoria a menys d'un any per les eleccions municipals. El 10 de maig d'aquest mateix 2022 es va produir el canvi de govern per donar "estabilitat" al municipi.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges