Diumenge, 25 d'Agost de 2024

Impuls a la participació ciutadana els nous plans de polítiques feministes i diversitat sexual

10 d'Octubre de 2022, per Reusdigital.cat
  • Imatge promocional del procés participatiu

    Reus.cat

L'Ajuntament de Reus engegarà en els propers dies els processos participatius per elaborar el cinquè Pla Municipal de Polítiques Feministes i el segon Pla Municipal de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres de la ciutat. Reus disposa d’una trajectòria referent a les polítiques d’igualtat amb la incorporació ja des dels anys 2000 del treball amb perspectiva de gènere a les polítiques municipals.

El primer Pla de Polítiques de Gènere es va aprovar l'any 2007 i el primer pla relatiu a les polítiques LGTBI+ va entrar en vigor el 2019. Ara, s’inicien en paral·lel els processos per elaborar el 5è Pla Municipal de Polítiques Feministes i el 2n Pla Municipal de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres.

El 5è Pla Municipal de Polítiques Feministes "analitzarà la situació actual de les desigualtats existents a la ciutat entre les dones i els homes incloent-hi les darreres actualitzacions de la legislació. Un pla que té com a objectiu arribar a una societat feminista; assolir la igualtat real entre les dones i els homes, tenint present la justícia social i els drets humans, i cercar noves estratègies per aconseguir una ciutat lliure i segura, tot eradicant les violències masclistes", segons fonts municipals.

En paral·lel a l’elaboració del Pla de Polítiques Feministes s’inicia el procés per a l'elaboració del 2n Pla Municipal de Polítiques de Diversitats Sexuals i de Gèneres. En aquest cas també es produeix un canvi de nom "amb la finalitat d’incloure a totes les persones de la comunitat LGBTI+ i amb la voluntat de no reduir a unes sigles la comunitat". El nom segueix la línia del Punt d’atenció a les diversitats sexuals i de gèneres, inaugurat el 2017 , sent el primer del Camp de Tarragona, i formant part de la Xarxa de Serveis d’atenció integral LGBTI de Catalunya. 

Consulteu aquí el procés d'elaboració dels plans. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics