Dilluns, 29 de Juliol de 2024

L'acte central pel Dia Mundial de la Salut Mental, dijous al centre cívic del Carme

11 d'Octubre de 2022, per Reusdigital.cat
  • Cartell dels actes previstos

    Cedida

Aquest any, Reus se suma a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental amb un acte institucional aquest dijous, 13 d’octubre, al centre cívic del Carme, presentat pel regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, en què s’han programat diverses activitats a partir de dos quarts de 5 de la tarda.

En concret, s’hi llegirà el manifest del Dia Mundial de la Salut Mental 2022 Som comunitat, fem salut mental; es presentarà el videoclip L'art empodera, fet pels joves de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles; s’inaugurarà una exposició a càrrec d'Antonio Gutiérrez i de Miguel Ángel Roda; es valoraran les opinions sobre la salut mental recollides prèviament a la plaça de la Patacada pels joves de la Fundació Pere Mata; i, a més, hi haurà una actuació de Laia Remolà, alumna del batxillerat d'arts escèniques de l'Institut Gabriel Ferrater i Soler.

A més, s'han organitzat altres activitats. El dijous 27 d’octubre a dos quarts de 6 de la tarda i a la  biblioteca Pere Anguera, situada al número 14 del carrer de Joan Salvat-Papasseit, es farà una sessió d’Els contes de la cotorra amb la narració d’Epaminondes i altres contes. El divendres 28 a les 4 de la tarda la plaça de M. Àngels Ollé es farà una sessió d’Els contes a les places amb la narració d’En Filoseta i altres contes i la Big Draw Festival Tornem al color, a càrrec de les Biblioteques Municipals de Reus amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Barri Gaudí.

El dissabte 29 d’octubre (des de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia) a la Biblioteca Central Xavier Amorós, situada al número 1 del carrer de l’Escorxador, es farà la Big Draw Festival Tornem al color.

Per primera vegada, El Círcol acull una de les activitats programades. El dimecres 19 a la tarda s'hi inaugurarà l'exposició Un recull de la vida del doctor Francesc Tosquelles a càrrec de Jordi Garcia, president de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles.

També el Centre de Lectura hi participa per primer cop. El dijous 20 a la tarda hi haurà una Taula rodona que porta per títol Un abans i un després de la psiquiatria, presentada per Maria Josep Delor, de la Fundació Pere Mata, i amb la participació del sociòleg Galo Sánchez i els psiquiatres Antonio Labad, i Francesc Xavier Arrufat.

El dissabte 22 al matí s'ha programat un concert solidari per la salut mental a favor de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles al Jardí de la Casa Rull. Per acabar, el dijous 27 a la tarda s'ha organitzat al Centre Cultural Castell del Cambrer una taula rodona amb el títol Nous reptes de la Salut Mental.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges