Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Eva Miguel encapçalarà la llista de la CUP a Tarragona «per evitar pactes amb el PSC»

10 de Novembre de 2022, per Josep Maria Llauradó Serra
  • D'esquerra a dreta: Gemma Vendrell, Joan Manel Burillo, Inés Solé, Vicent Collado, Eva Miguel.

    Josep M. Llauradó

Una de les incògnites que planaven sobre la campanya per a les eleccions municipals de 2023 a Tarragona era qui encapçalaria la llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), actual soci de govern d'Esquerra Republicana i de Junts i que després de dos comicis notaran la mancança de l'ara diputada al Parlament Laia Estrada. Qui en va ser la número 2 al 2019, Eva Miguel, ha estat finalment l'escollida per entomar el repte de mantenir la representació al plenari. Miguel és des de l'estiu de 2021 la regidora d'Habitatge i de Medi Ambient i en l'àmbit professional és arqueòloga.

Durant la compareixença, Eva Miguel ha destacat que volen exercir com a garantia per tal d'"evitar pactes amb el PSC" per part d'altres forces polítiques. "Hem demostrat que som útils a l'oposició i al govern", ha assenyalat l'alcaldable, que tot i amb això no ha avançat si la CUP entraria o no en un nou govern encapçalat per Pau Ricomà (ERC), si bé ha fet una valoració "global molt positiva" de l'acord al que van arribar fa poc més d'un any.

El canvi més important entre els 5 primers de la llista presentada aquest dijous a la tarda és, però, el d'Inés Solé, actual regidora de Serveis Socials, Cultura i Festes, que és relegada a la posició número 5. Per tal que Solé obtingués l'acta de regidora els cupaires haurien d'aconseguir més del doble de vots dels que van aconseguir al 2019.

Al lloc número 2, doncs, hi ha un perfil molt diferent al de Solé: Gemma Vendrell, arquitecta i postgrau en estudis urbans, que serà l'encarregada, en cas de ser escollida de portar la veu cantant cupaire en l'elaboració del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). Els altres dos llocs a la candidatura els completen Vicent Collado, especialitzat en la gestió ambiental, i Joan Manel Burillo, treballador social.

D'aquesta manera, amb el lema "Gent que lluiti és el que cal", la CUP concorrerà a les municipals pensant en transformar el model cultural, promoure la sobirania energètica davant la crisi actual, deixar de donar l'esquena a l'Anella Verda, entre d'altres propostes com ara l'habitatge social o l'estudi de la qualitat de l'aire.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges