Divendres, 19 de Juliol de 2024

Els PGE preveuen 2 milions per reformar l’edifici del Museu d’Art i Història de Reus

22 de Novembre de 2022, per
  • Una imatge de l'exterior del Museu d’Art i Història de Reus

    Reus.cat

La Llei de Pressupostos Generals de l'estat (LPGE) que s'ha de votar al Congrés el dijous preveu una partida de 2 milions d’euros per a la reforma de l’edifici i de la museografia del Museu d’Art i Història de Reus. En aquest sentit, i des d'Esquerra, la vicealcaldessa de Reus i candidata a l’alcaldia de Reus, Noemí Llauradó, ho ha celebrat perquè “suposa un gran benefici per Reus i per al territori”. A través d'un comunicat, aquest dimarts s'ha apuntat que el grup parlamentari republicà ha "transaccionat" una esmena per reformar l'equipament i la seva museografia. 

"Un museu del segle XXI"



Llauradó ha remarcat que “aquesta esmena aconsegueix desencallar un projecte molt necessari i reivindicat a la ciutat”. També ha afegit que “així, reafirmem el nostre compromís amb la Cultura com un dels pilars de l’estat del benestar i el paper dels Museus en la conservació i difusió de la nostra memòria col·lectiva”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “aquesta inversió implicaria un canvi en profunditat de la museografia del Museu i permetria consolidar un relat de ciutat, especialment dels segles XVIII i XIX”. Ha volgut remarcar que “aquest projecte permetria seguir treballant en un model de museu del segle XXI, en benefici de la mateixa institució, per a la ciutat i per als visitants en general”.

El senador del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya-EH Bildu, Josep Rufà, ha revindicat que “hem aconseguit desencallar projectes molt necessaris i reivindicats per Reus”. Rufà també ha explicat que de moment l’anomenada LPGE comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent de les comarques tarragonines”.

Altres partides relacionades amb Reus i el territori



Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa, hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés.

Setmanes enrere ja es van donar a conèixer algunes partides previstes als PGE relacionades amb Reus i el seu territori. Es va anunciar, posem per cas, la inversió de 150.000 euros per a l'ampliació del Centre de Lectura. Al mateix temps, i el capítol d'infraestructures, l'aeroport rebrà 4,2 milions. 

Quant a les futures estacions ferroviàries de Bellissens i intermodal, els pressupostos de l'estat han establert uns 200.000 euros per acabar l'estudi de la primera que permetrà, en endavant, validar el projecte constructiu de l'equipament. I sobre l'estació intermodal, Guaita ha detallat que són 500.000 euros els assignats a la conclusió de l'estudi del qual se'n derivarà, al futur, la ubicació exacta de la infraestructura.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges