Divendres, 19 de Juliol de 2024

Conferència «Res era veritat» a càrrec de Dolors Marín Silvestre

16 de Gener de 2023, per Reusdigital.cat
  • Museu de Reus

    Wikipedia

Dilluns 30 de gener tindrà lloc una conferència a càrrec de Dolors Marín Silvestre. Serà a les 7 de la tarda, al Museu Salvador Vilaseca (raval de de Santa Anna, 59) de Reus. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Carrutxa, dins el cicle d'activitats complementàries a l'exposició Després de la guerra. La vida quotidiana sota el franquisme.

Amb la victòria de les tropes franquistes a la guerra de 1936 a 1939, el nou règim va encetar una etapa de "reconstrucció nacional", en un context d'escassetat de recursos, aïllament internacional, penúria econòmica i de subsistència per a la població, alhora que volia mantenir un absolut control de la població, reprimint i castigant als vençuts.

A partir de la seva recerca i experiència en l'àmbit de la història oral, Dolors Marín Silvestre ens proposa una primera aproximació a la situació de les classes populars en l'àmbit urbà i el paper de les institucions franquistes que, pretesament, volien mostrar la justícia social respecte a la distribució dels productes de primera necessitat i els programes de beneficència per a les famílies.

Dolors Marín Silvestre és doctora en Història, experta en moviments socials contemporanis, autora de nombroses publicacions sobre cultura llibertària, la resistència al franquisme, o el paper de les dones en els processos de transformació social al segles XIX i XX.
 

Cartell de la conferència a càrrec de Dolors Marín Silvestre Foto: Cedida

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges