Dimarts, 06 d'Agost de 2024

El Reus Deportiu Virginias s’emporta el derbi de la Copa del Rei

04 de Març de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge del partit CP Calafell - Reus Deportiu de quarts de final de la Copa del Rei

La Copa del Rei d’hoquei patins és una de les competicions més atractives i espectaculars que es disputen en una temporada. Els vuit primers classificats de la primera ronda de l’OK Lliga s’enfronten entre ells en eliminatòria directa i en una seu única. Això fa que no sempre guanyi el favorit.

Enguany, la Copa arriba a la seva 79a edició i l’escenari triat ha estat el Pavelló Joan Ortoll de Calafell. Però la rivalitat no està només sobre la pista. La “guerra d’aficions” a les graderies també forma part d’aquest espectacle i aquest, també és un atractiu d'aquesta competició.

Els desitjos del sorteig van voler que, en aquesta edició del 2023, els dos representants de la demarcació s’enfrontin entre ells als quarts de final. El partit entre roig-i-negres i verds s’ha presentat com el més atractiu d’aquests quarts, ja que el CP Calafell és, actualment, el segon classificat de l’OK Lliga mentre que els del Baix Camp ocupen la quarta posició.

La rivalitat entre ambdues aficions s’ha pogut veure des de molt abans de començar el partit i, el Pavelló Joan Ortoll s’ha quedat petit per viure aquest partidàs. Des del club reusenc s’ha emès un dur comunicat denunciant el repartiment d’entrades i la zona on s’ha hagut d’ubicar l’afició roig-i-negre, que estava clarament en minoria.

Els porters deixen la porteria a 0

Malgrat això, l’equip que entrena Jordi Garcia ha començat el partit intentant posar el ritme de joc, mentre que el Calafell intentava contrarestar-ho sortint ràpid al contracop. Les ocasions eren clares per tots dos equips, però tan Càndid Ballart com Gerard Camps ha estat els grans protagonistes de la nit, mantenint la porteria a 0.

Als 11 minuts de joc, una passada al segon pal de Sergi Aragonès cap a Joan Salvat ha acabat amb la bola dins la porteria dels del Baix Penedès però, mentre els jugadors reusencs celebraven el primer gol, els àrbitres l’anul·laven interpretant que el jugador reusenc havia tocat la bola amb els patins. Al minut 13, el CP Calafell ha disposat de l’oportunitat més clara de la primera meitat quan en el llançament d’un penal, Càndid Ballart ha aturat el xut de Sergi Miras.

El minuts anavaen caient, però els gols no arribaven, tot i l’empenta de les dues aficions que no han parat d’animar als seus respectius equips. L’únic marcador que anava sumant eren les faltes dels dos conjunts, però s’ha arribat al descans amb 9 faltes dels reusencs i 7 dels calafellencs, però amb l’empat a 0 gols inicial.

Martí Casas avança el Calafell i Gelmà empata pel Reus

La segona meitat ha començat amb força, i quan encara no s’havia jugat el primer minut de la represa, els roig-i-negres han fet la seva desena falta d’equip. La falta directa posterior ha servit per a que Martí Casas li guanyés la partida a Càndid Ballart i fes pujar el 0 a 1 pel Calafell.

Sense temps per celebrar-ho, la reacció del Reus ha estat fulminant i David Gelmà ha finalitzat un combinació de tots els jugadors roig-i-negres, per superar a Gerard Camps i tornar l’empat a l’electrònic amb l’1 a 1.

Rojas classifica el Reus Deportiu

El partit tornava a estar viu i, els reusencs a poc a poc han anat imposant el seu ritme. Cap dels dos equips han aprofitat les faltes directes que han disposat fins que, a 2 minuts i 42 segons pel final, la bogeria ha esclatat a la grada reusenca quan Diego Rojas ha fet el 2 a 1 donant la victòria al Reus Deportiu.

De res han servit els intents del Calafell per torna a empatar el partit. El marcador ja no s’ha mogut i els del Baix Camp s’han classificat per la semifinal de demà dissabte contra el FC Barcelona. L'altra semifinal la disputaran Liceo i Voltregà.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias (2): Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Diego Rojas i “Checco” Compagno .

Parlem CP Calafell (1): Gerard Camps, Arnau Xaus, Joan Escala, Martí Casas i Sergio Miras.

Àrbitres: Miguel Díaz Cosme i Jonathan Sánchez Garcia.

Gols: (’26) 0-1 Martí Casas (f.d.); (’27) David Gelmà i (’47) 2-1 Diego Rojas (f.d.).