Divendres, 12 de Juliol de 2024

Acord pel Centre Catòlic: cessió de franc per 50 anys a l'Ajuntament de Reus

29 de Març de 2023, per Marc Busquets Obré
  • Reusdigital.cat

L’Ajuntament de Reus i l’Arquebisbat de Tarragona han arribat a un acord per a la cessió de l’edifici situat al carrer de la Presó número 13 de la capital del Baix Camp, anomenat Centre Catòlic, "amb la finalitat d’impulsar-ne la rehabilitació i posada al dia per tal que pugui complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania, amb perspectiva d’usos culturals, socials i cívics", segons s'ha fet saber aquesta tarda de dimecres en un comunicat.

En una reunió que va tenir lloc a principis d’any entre l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; i amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, es van posar sobre la taula les diferents propostes i es va acordar traslladar al personal tècnic d’ambdues parts les negociacions "oportunes per tal d’arribar a un acord. Les converses s’han dut a terme sempre en un clima de diàleg, respecte institucional i voluntat d’entesa", s'ha subratllat des de l'Arquebisbat de Tarragona.

50 anys de franc



Finalment, doncs, la fórmula jurídica acordada serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l’ajuntament i amb una durada de 50 anys. El consistori de la nostra ciutat es farà càrrec de les obres i "es compromet a vetllar pel respecte a totes les sensibilitats (d’identitat de gènere, religioses, diversitat cultural…), amb la voluntat d’evitar manifestacions que indueixin a l’odi, en el marc del respecte als drets fonamentals previstos a la legislació vigent", segons s'ha apuntat al comunicat. Cal recordar que, temps enrere, una de les exigències de l'església passava, precisament, per prohibir qualsevol manifestació artística al teatre que fos "contrària" a la moral cristiana.

També quedaran reservats uns espais a la segona planta per a l’ús de l’arquebisbat, així com per a oficines municipals de cultura, i es donarà cabuda a l’Associació Bravium Artístic i Cultural. L’acord "és fruit del treball tècnic i el diàleg institucional i ha suposat molta capacitat d’entesa de les parts, junt amb la voluntat de trobar el punt comú de consens. Això ha permès superar, sense renúncies per cap part, les discrepàncies inicials", s'ha destacat des de l'església.

Aquest mateix divendres, dia 31 de març, a dos quarts de 7 de la tarda, se signarà, al Centre Cultural El Castell, el corresponent protocol de col·laboració. 








 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   30 de Març de 2023

Més teatres no sisplau

Estamos saturados de teatros en Reus y no es necesario implantar un nuevo espacio escénico, no es rentable la inversión que se pretende hacer en éste espació cedido por la iglesia, que manía de gastar dinero tontamente, si es que quieren potenciar la cultura que inviertan de una vez por todas en un espacio en el que se puedan exponer juntos todos los elementos festivos y religiosos que en Reus los tenemos muy bien representados, por otro lado si es que hay tanto dinero si sobrante porque en su día no se rescató de futbol centenario del Reus y que a la vez publicitava por todo el territorio español el nombre de Reus, son cosas incomprensible, no más teatros estamos saturados

Reportatges