Dijous, 27 de Juny de 2024

El procés de rehabilitació del Centre Catòlic de Reus 'progressa adequadament'

Està en marxa l'avaluació dels projectes finalistes amb l'objectiu de fer de l'equipament un centre per a les arts escèniques

  • Estat actual de la façana del Centre Catòlic

    Raúl Rodríguez

Ja s'ha acabat el període perquè es presentessin a concurs els projectes de rehabilitació del Centre Catòlic de Reus, ubicat al carrer de la Presó, que es troba en fase d'avaluació. En les pròximes setmanes, des del consistori s'informarà del projecte guanyador que dotarà a la ciutat d'un equipament que serà un hub o centre de les arts escèniques. Així, Reus tindrà un nou espai d'exhibició, però l'activitat principal anirà enfocada a l'acompanyament, la creació, l'exportació i l'acollida de talent, és a dir, s'hi durà a terme tot allò que passa abans que uns actors i actrius pugin a l'escenari.

Quant a la calendarització del projecte, "el que ens agrada dir és que 'progressa adequadament' i que està passant el que ha de passar en el moment que toca que passi", explica el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, qui ha apuntat: "Ja sabíem que tot plegat seria un procés llarg". L'any 2023 es va formalitzar la cessió del dret de superfície del Centre Catòlic per part de l'Arquebisbat de Tarragona en favor de l'Ajuntament de Reus amb una durada de 50 anys, un pas clau perquè les obres de remodelació arrenquin, tal com es té previst, l'any 2025 amb un import orientatiu de l'execució de 2,7 MEUR.

El concurs, amb un pressupost de poc més de 200.000 euros, ha estat restringit a dues voltes: una primera en què els i les arquitectes interessats havien de presentar el seu currículum professional i una segona, a la qual han arribat cinc finalistes, que han hagut de presentar la redacció de la proposta, l'estudi de seguretat i salut i la direcció de les obres. L'adjudicació del guanyador està en mans del jurat format per la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, dos arquitectes de l’Ajuntament de Reus, dos més designats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el Director Gerent Institut Municipal Reus Cultura, i un tècnic/a de l’àmbit de Cultura de l'Ajuntament, que té en compte diversos criteris com ara l'adequació formal, la viabilitat tècnica i la relació amb l'entorn.

 

Els cinc finalistes

 

En un primer moment, es van presentar vuit candidatures: DFT Arquitectes (Lluís Dilmé Romagós), SOFFITTO Arquitectura (Miquel Orellana Gavaldà), Meritxell Inaraja Arquitecta (Meritxell Inaraja Genís), Feu i Godoy Arquitectes (Anna Feu Jordana), UTE Bravium Arquitectes (Jordi Romera Cid), At sympro Services & Projects (Rafael Guridi Garcia), Basterrechea-Tejada Arquitectes (J. Félix Basterrechea Ayuso) i UTE Ferrando Gallego Recio (Josep Ferrando Bramona).

D'aquestes vuit van passar a la segona fase les cinc primeres, les quals han hagut de desenvolupar la redacció del projecte. Les quatre que no resultin guanyadores, en cas d’haver presentat tot el que es requeria a la convocatòria, tenen dret a percebre 2.000 euros per compensar la feina feta.

En les pròximes setmanes, des del consistori s’anunciarà i es detallarà la proposta guanyadora.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric   12 de Juny de 2024

No necesitamos más teatros

Es una verdadera vergüenza que el ayuntamiento se gaste un dineral con una reforma que nunca será suyo, decididamente este gobierno ha perdido el norte, porqué no invierten este dinero en reformar alguno de los edificios que tienen vacíos para hace la casa de la Festa, tenemos un gran patrimonio, uno de los más vistos de Cataluña y no hacemos nada para poder lucirlo con orgullo de Ciudad, que lástima prefieren emplear el dinero en reformas teatrales

Reportatges