Dissabte, 06 de Juliol de 2024

ERC escull Òscar Subirats, entre altres, com a candidat al Senat

Jordi Salvador repeteix com a cap de llista pel Camp quant al Congrés

13 de Juny de 2023, per Redacció
  • El congrés d'ERC per escollir candidats s'ha dut a terme el passat dilluns a Valls

    Cedida

Esquerra Republicana del Camp de Tarragona ha escollit els candidats que concorreran a les properes eleccions generals del 23 de juliol. La decisió s'ha pres mitjançant unes primàries, aquest passat dilluns a la tarda, en un congrés extraordinari Ttrritorial celebrat a Valls i on han acudit uns 150 militants. Jordi Salvador Duch torna a ser la persona escollida per encapçalar la candidatura republicana al Camp al Congrés dels Diputats. Salvador no ha tingut rival ja que la seva ha estat l'única candidatura presentada. Ha aconseguit un suport del 97% dels vots. És diputat des de fa set anys, sempre com a cap de llista d'ERC a la demarcació.

Si bé Salvador és el número 1 del Camp de Tarragona, la llista electoral de la demarcació també inclou les Terres de l'Ebre i la comarca del Baix Penedès. La tria del cap de llista del conjunt de la demarcació, doncs, es durà a terme el proper divendres 16 de juny, al consell nacional dels republicans, que serà quan es tancaran les llistes definitives.

En la jornada també s'han votat qui seran les persones del Camp de Tarragona que acompanyaran Salvador a la llista del Congrés. Es tracta d'Hélène Arcelin, Pineda Vaquer i Neus Estrada. Pel que fa als candidats pel Senat, Esquerra del Camp de Tarragona també ha escollit els seus representants al Congrés Extraordinari Territorial. En aquest cas, les persones amb més suports han estat els actuals senadors Laura Castel i Josep Rufà, seguits d'Òscar Subirats i Judit Pere. Tal i com passa amb l'elecció dels membres del Congrés, la tria final de candidats a senador es tancarà durant el Consell Nacional de divendres i també es realitzarà tenint en compte les propostes de Terres de l'Ebre i Baix Penedès.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges