Estamos jodidos los españoles.
El Partido Separatista Camuflado(PSC), gobernara la ciudad junto a los fascistas(nacional socialistas) de ERCy una colla de trepas(Ara). Tendremos que defendernos....Viene años de lucha.
La socialista és la primera dona en assolir la batllia, i ho fa amb el suport d'ERC i Ara
La socialista Sandra Guaita ha esdevingut, aquest migdia de dissabte, la primera alcaldessa de Reus. Ho ha fet després de guanyar les eleccions municipals del passat 28 de maig, i en ser investida amb els vots del seu grup i els de suport d'ERC Reus i d'Ara Reus. En conseqüència, liderarà el nou govern municipal, format per una quinzena de regidors.
Ha començat la sessió amb la constitució de la Mesa d'edat, amb el regidor de major edat del ple (Carles Prats) i el més jove (Arnau Martí). Tots dos han acatat la Constitució per "imperatiu legal" i el primer ha fet constar que "seguiré lluitant per contribuir a l'assoliment de la república catalana". El cupaire, al seu torn, ha condemnat "el sistema que aboca alguna ciutadans a la precarietat" i que "blanqueja el feixisme" en al·lusió a la presència dels regidors de l'extrema dreta al saló de plens. Mentre, a l'exterior de l'ajuntament, desenes de persones s'han concentrat contra Vox.
Un rere l'altre, els regidors han anat jurant els seus respectius càrrecs. Ho ha fet en primer lloc la guanyadora de les eleccions, la socialista Sandra Guaita, i l'ha secundat Josep Baiges. Aquest ha assenyalat que "el que més preocupa és el benestar de tots els reusencs". A les files del PSC, en acabat, han pres possessió Ana Martínez, Manel Muñoz, Pilar López, Daniel Marcos, Maria del Mar Escoda i Enrique Martín. Després ha estat el torn dels components d'ERC. La seva líder, Noemí Llauradó, ha subratllat que "treballaré per una Catalunya políticament lliure". Daniel Recasens ("la política que no fem nosaltres la faran contra nosaltres"), Montserrat Flores i Marina Berasategui han intervingut tot seguit.
Des de Junts per Reus, la primera en prendre possessió de l'acta ha estat Teresa Pallarès, qui s'ha referit al seu "compromís" amb els drets socials "del nostre país, que és Catalunya". Joan Carles Gavaldà, Montserrat Caelles, Mariluz Caballero i Josep Cuerba. Després ha estat el torn dels tres regidors de l'extrema dreta. "Per Reus, per Catalunya i per Espanya", ha assenyalat el seu líder, Julio Pardo, entre alguns crits de protesta dels presents. Francisco Javier Vaquero l'ha seguit, i José Ruiz ha intervingut en últim lloc. "Que Déu beneeixi Reus, Catalunya i Espanya".
El municipalistes Daniel Rubio i Dolors Vázquez han pres posessió uns instants més tard, com també ho han fet els populars Sílvia Virgili i Sebastià Domènech, qui ha tornat al ple després de quedar-ne fora a les municipals de 2019. La cupaire Mònica Pàmies ha estat la darrera regidora en prendre la paraula. "Des d'avui treballaré per defensar la llengua i la cultura catalanes", ha assenyalat.
I ha arribat, llavors, el moment més esperat. Cadascun dels 27 regidors del plenari han votat en secret pel seu candidat a l'alcaldia. Un rere l'altre, han anat dipositant el seu vot en un sobre i en una petita urna de vidre custodiada per Prats i per Martí. Mònica Pàmies ha obtingut dos vots; Sílvia Virgili, dos; Julio Pardo, tres; Teresa Pallarès, cinc; i Sandra Guaita, 15.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics