Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Bicicamp fa tretze anys

L'entitat organitza una sèrie d'activitats per celebrar l'aniversari

17 de Setembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • L'entitat porta tretze anys pedalant pel Camp de Tarragona

    Cedida

Per celebrar els tretze anys de l’entitat i donar pas al nou cicle, Bicicamp impulsa un seguit d’accions. La primera ja la van fer l’11 de juny, en un recorregut que els va portar pels nous carrils bici de la ciutat. El 22 de setembre al Centre de Lectura faran una jornada que els permetrà parlar i reflexionar sobre la Pacificació del trànsit en Entorns Escolars. El 7 d’octubre aniran a la Selva del Camp, a fer un tast de la ruta dels campanars. I acabaran al novembre amb una presentació a l’Arxiu Municipal que resumirà els tretze anys de l’entitat. 

Aquest 2023 tanquen una etapa que els ha permès parlar i explicar una nova manera d’entendre la mobilitat al Camp de Tarragona i específicament a la ciutat de Reus. Una etapa al llarg de la qual han treballat per aconseguir la normalització de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport per afavorir una mobilitat sostenible.

Tretze anys pedalant pel Camp de Tarragona

En un moment en què la ciutat i el territori no estaven preparats per a circular amb seguretat amb bicicleta, Bicicamp va fer una aposta de futur centrant-se en la recuperació i senyalització de la xarxa de camins rurals i la creació de vies segures per a la mobilitat urbana en bicicleta.

El resultat d’aquesta aposta han estat tot un conjunt d’activitats i accions que de manera continuada els han portat a ciclar per camins i carrers i a parlar amb les diferents administracions. 

A Cop de Pedal, les Rutes del Galo i la Ruta de l’Oli, són bons exemples de la feina feta. Unes rutes que permeten acostar al patrimoni cultural, industrial i natural de la ciutat i el seu entorn d’una manera diferent. Unes rutes pensades per a tothom, tranquil·les i segures, que són possibles gràcies a la insistència de Bicicamp en preservar, protegir i senyalitzar els camins.

La xarxa urbana de carrils bici que comença a ser visible a la ciutat aquest 2023, és un altre bon exemple de la feina d’aquests tretze anys. Les successives reunions amb representants polítics van permetre crear el 2017 el Pla Específic de la Bicicleta, fins a arribar a la construcció actual d’una xarxa bàsica de carrils bici, carrils de convivència i zones 30 amb prioritat per les bicis que permeten connectar diferents indrets de la ciutat.

La Participació en els Parcs de Nadal fent pedagogia de l’ús de la bicicleta, les Jornades Formatives als centres escolars de la ciutat, els Tallers Mecànics de manteniment de bicicletes, les Pedalades Solidàries i moltes altres activitats han permès visibilitzar la bicicleta i reflexionar sobre com ens volem moure. I sobretot, forçar a l’Ajuntament a ordenar i clarificar la mobilitat de la ciutat.

Des de Bicicamp consideren que la ciutat encara necessita una xarxa de circulació per a les bicicletes que connecti aquesta nova mobilitat amb els barris, els polígons, els espais agrícoles al voltant de Reus i els municipis veïns, i que s'ha de començar a treballar per  una xarxa senyalitzada al Camp de Tarragona que asseguri la mobilitat de tothom amb seguretat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Viki  17 de Setembre de 2023

ORDENANÇA DE MOBILITAT SOSTENIBLE DE L’AJUNTAMENT DE REUS

TÍTOL III. MOBILITAT DE BICICLETES I VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL.......... Pág. 41 (**)

Molta comèdia, només unes 30 persones, i algunes sense casc.

No diuen res del traçat actual del carril bici, sent un bodi total. Ni tampoc de l'ús i respecte de la normativa vigent en vigor l'1-7-2023. (**)
Patètic que dediquin un article, quan els vianants pateixen accidents tots els dies pel mal ús dels VMP. Democràcia pura i dura.

Reportatges