Alumnes del cicle formatiu IFE 'Cures d’animals i espais verds' de l’Institut Gaudí han plantat una parada al Mercat Central per primera vegada. Els alumnes han posat a la venda les verdures i hortalisses de temporada que cultiven al pati del mateix centre educatiu; ho fan a partir de llavors oblidades i sense l’ús de productes químics per al control de plagues.
Els alumnes tenen entre 17 i 21 anys i un perfil amb necessitats cognitives especials, lleus o moderades. El grup s’encarrega de tenir cura dels espais verds de l’institut, a més de fer de voluntaris en altres espais amb activitats relacionades amb la jardineria.
Una part de la collita de verdures, hortalisses i plantes aromàtiques es queda al mateix centre educatiu, on l’alumnat del cicle formatiu d’hoteleria la fa servir per cuinar plats i entrepans que se serveixen a la cantina 'Cafè Gaudí' de l’institut. A la vegada, amb les restes orgàniques de la cafeteria, els alumnes produeixen compost per als bancals de l’hort.
Al Mercat Central estan a la zona de degustació sud, on els mateixos alumnes podran vendre els productes de l’hort de l’institut, una oportunitat per posar en valor la seva tasca durant el curs.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics