El projecte Erasmus+ Food Zone, del qual l'organització reusenca DomSpain n'és sòcia, es consolida com una iniciativa clau per a la redefinició del turisme a Europa, destacant especialment pel seu potencial regeneratiu dins del turisme gastronòmic.
Recentment, DomSpain ha participat en la trobada dels socis del projecte Food Zone a Aveiro, Portugal, els 6 i 7 de maig. La reunió va servir per aprofundir en temes al voltant de la transformació del turisme cap a un sector més sostenible. Durant els dos dies es van compartir estratègies i avenços del projecte, especialment sobre el curs de formació que els socis estan desenvolupant, dirigit a les PYME del sector d'agroturisme i als productors.
Els socis del projecte han col·laborat estretament per desenvolupar metodologies que impulsen el turisme gastronòmic com a eina de regeneració. Aquestes iniciatives estan planificades per ser replicades en diverses regions d'Europa, inclosa la Costa Daurada, on el turisme representa una part vital de l'economia.
El turisme regeneratiu aspira a transformar i millorar els espais, amb un objectiu que transcendeix de la simple sostenibilitat. A Catalunya, i especialment a la Costa Daurada, aquest enfocament s'ha traduït en la integració de pràctiques que beneficien tant l'ecosistema local com la comunitat, incloent-hi l'agricultura sostenible i la creació d'experiències gastronòmiques que connecten directament amb la cultura local.
Sobre Food Zone
Amb l'objectiu de donar suport a les microempreses i les PYME, el projecte Food Zone fomenta la cooperació entre els productors d'aliments i els operadors turístics, creant un ecosistema que beneficia l'economia local i promou un impacte positiu en el medi ambient. El projecte es dedica a oferir formació específica per preparar els empresaris i treballadors per adoptar i promoure pràctiques regeneratives.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics