Dimecres, 16 d'Octubre de 2024

El casal adaptat multitemàtic de l'Ajuntament de Reus s'ha vist 'redimensionat' enguany

Ha comptat amb una ocupació del 100% durant les setmanes que s'ha celebrat

09 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Els infants i joves gaudint de la piscina

    Reusdigital.cat

El casal adaptat a la diversitat funcional i capacitats diverses multemàtic, organitzat per la regidoria d’Educació i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, finalitza aquest divendres amb un ple absolut en totes les places ofertes. Els participants d’aquest darrer torn han anat a les piscines municipals per cloure l’activitat.

La regidora d’Educació i Ciutadania, Pilar López, ha explicat: "El nostre objectiu amb aquest casal és poder ampliar les oportunitats de lleure educatiu d’estiu dels infants escolaritzats en centres d’educació especial".

El casal ha estat finançat plenament a través del Pla Educatiu d’Entorn, per mitjà dels Fons Next Generation de la Unió Europea, i això ha implicat que hagi pogut ser gratuït per a totes les famílies usuàries. La gestió ha anat a càrrec de la Fundació Educativa i Social. S'ha comptat amb un pressupost total de 54.000 euros, el qual no s'ha liquidat al 100%.

Aquest estiu el casal adaptat s’ha vist "redimensionat", en paraules de la regidora, tant pel que fa a l’increment de places com pel que fa a la durada en relació a l’estiu passat. Les places, per tant, han passat de 20 a 25 per torn, essent cada torn de dues setmanes. A més, s’ha ampliat un tercer torn, també de dues setmanes, amb quinze places més.

El Casal va començar el dia 1 de juliol i ha omplert la seva capacitat màxima en tots els seus torns. Així doncs, s’han omplert les 65 places i hi ha participat 45 infants. Les edats dels participants han oscil·lat entre els 3 i els 21 anys. S’ha realitzat al Centre d’Educació Especial Font del Lleó, de 9 del matí a 1 del migdia, i amb la possibilitat de serveis de casal i d’acollida matinal i de migdia. 

Aquest divendres s’ha pogut fer balanç també de la resta de col·laboracions que realitza la regidoria d’Educació i Ciutadania amb els altres casals i activitats d’estiu. En aquest sentit, dels 20 centres educatius públics de la ciutat, disset han acollit casals educatius i de lleure, ja siguin els organitzats a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes, o promoguts per altres departaments de l’Ajuntament (com Benestar Social o Joventut, per exemple), o altres entitats socials, esportives i culturals (com el Consell Esportiu del Baix Camp, entre altres).

López ha volgut remarcar l'ús social de les escoles: "Les escoles no tanquen a l’estiu i enguany, hem donat aquest accent a les persones més vulnerables".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges