Dilluns, 21 d'Octubre de 2024

Reus acomiada un Meeting Special Olympics ple d’emocions

Hi han participat més de 400 esportistes

21 d'Octubre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Reus acomiada un Meeting Special Olympics ple d’emocions

    Cedida

Reus ha acomiadat aquest diumenge un Meeting Special Olympics ple d’emocions i sentiments que de ben segur perduraran en el temps i que han forjat noves amistats i llaços entre els protagonistes d’aquest esdeveniment esportiu,  els més de 400 esportistes amb discapacitat intel·lectual que hi han participat.

Tot i que en aquesta petita olimpíada, allò que menys importa és el medaller aconseguit, al llarg del matí del diumenge, després de les darreres finals esportives, s’ha fet el lliurament de  medalles als i les  esportistes. En aquest cas, tothom n’ha rebut una ja que fidels al jurament “Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo deixeu-me ser valent en l’intent”, als Special Olympics allò més important és la participació.

Cap a la 1 del migdia del diumenge s’ha portat a terme la cerimònia de cloenda on s’han celebrat els èxits, s’ha reconegut l’esforç i l’esperit de superació de tothom. L'acte, com en la inauguració, ha seguit el protocol Special Olympics amb el comiat de la bandera, l’apagada del pebeter i un fi de festa amb música i moltes abraçades.

Els organitzadors de l’esdeveniment, Special Olympics España i l’Ajuntament de Reus a través de la Regidoria de Salut I Esports i de Reus Esport I Lleure han fet una valoració molt positiva de l’esdeveniment.

“Els Special Olympics són molt més que una competició esportiva, són una transmissió de valors com la companyonia, l'empatia, el joc net o l'aprendre a perdre també. No podem estar més orgullosos i més contents de la resposta solidària de la nostra ciutat, tant pel que fa als voluntaris i voluntàries que han participat, als que agraïm profundament la seva col·laboració, com a tota la comunitat educativa de la ciutat, que s’hi ha bolcat plenament i al públic que ens ha acompanyat aquest dies. Volíem reprendre l'esperit del 96, quan la ciutat s'hi va bolcar plenament, i sembla que ho hem aconseguit. Novament la ciutat es veu enriquida amb uns dies plens de emocions i valors”, ha manifestat el Regidor de Salut i Esports, Enrique Martín.

Maria Fusté, adjunta a direcció d'Special Olympics España, ha afegit: "Aquest cap de setmana no només hem viscut competició, tanquem el Meeting Special Olympics Reus 2024 amb les sensacions que ens han transmès els esportistes aquest cap de setmana il·lusió, companyonia, ganes de superar-se i que si ens ho proposem no hi ha barreres que ens separin. Volem agraïr la implicació de la ciutat i les seves institucions per la seva feina i suport en tots els nivells. I finalment, una especial menció als voluntaris, els quals ens han demostrat, una vegada més, el seu paper imprescindible per garantir l’èxit dels esdeveniments Special Olympics".

 

El Meeting Special Olympics de Reus 2024

 

El Meeting Special Olympics Reus 2024, organitzat per Special Olympics España i l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut i Esports i Reus Esport i Lleure, ha reunit a Reus, del 17 al 20 d’octubre, a 412 esportistes amb discapacitat intel·lectual procedents de vuit països d’Europa i de quinze comunitats autònomes de l’Estat. Aquest ha estat l’esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual més important de l’any a Europa.

Special Olympics ha tornat per tercera vegada a la ciutat de Reus després de l’enorme èxit dels Jocs Nacionals Reus 2016, que juntament amb els Jocs Special Olympics de 1996 han estat els esdeveniments esportius per a persones amb discapacitat intel·lectual més importants que ha acollit la província.

Aquest Meeting ha comptat amb la participació de tots els clubs d’esport adaptat de la província, amb un paper especial dels clubs reusencs Alba i Bellissens i de 250 voluntaris i voluntàries de la ciutat.

Els esports que s’han disputat són vuit, quatre en format competitiu: bàsquet, pàdel, natació, futbol i petanca; i tres en format d’exhibició: floorball, proves motrius i Young Athletes.

Special Olympics és un moviment que treballa per canviar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. La seva tasca diària vol trencar barreres i contribuir a posar fi a la discriminació de les persones amb discapacitat intel·lectual .

El moviment va nèixer als Estats Units al 1968 i és present a pràcticament tots els països del món.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges