Dimecres, 11 de Setembre de 2024

Ocupació rècord del 95 per cent als allotjaments de Cornudella aquesta Setmana Santa

31 de Març de 2013, per Redacció
  • Siurana s'ha converit en un important punt d'interès turístic

     

Els allotjaments de Cornudella de Montsant es troben amb una ocupació rècord del 95 per cent aquests dies de Setmana Santa i molts d'ells no poden absorbir ja més clients. El Patronat Municipal de Turisme calcula que el 50 per cent dels turistes que passen aquests dies a Cornudella i a Siurana són de l'àrea metropolitana de Barcelona, mentre un 15 per cent són estrangers. En algun allotjament en concret, gairebé el 100 per cent dels turistes són estrangers.

Altrament, només en la jornada de Divendres Sant, 55 persones es van apuntar a les visites al castell àrab i al conjunt monumental de Siurana. Per Setmana Santa s'hi organitzen dues visites al dia, de matí i de tarda, en comptes d'una visita diària, com és habitual la resta de caps de setmana i dies festius.

Cada any, Cornudella enregistra una elevada taxa d'ocupació per Setmana Santa, però aquest any s'ha superat a sí mateixa. Són diferents els factors que hi estan contribuït, segons l'alcalde, Josep Maria Castan. "Per una part, la crisi ha provocat que molts visitants del país triïn destinacions locals i no pas sortides a la neu o a l’estranger, i per altra part, l'entorn de Cornudella de Montsant i Siurana cada cop és més conegut, en bona part gràcies a la campanya de promoció que s'ha començat a posar en marxa els darrers mesos i que s’està visualitzant en noves ofertes turístiques com les visites guiades al castell àrab de Siurana i les visites al Celler Cooperatiu, que van començar fa una setmana". Cinc són, ara per ara, els cellers i bodegues de Cornudella que ofereixen visites guiades, i algun d'ells també presenta com a oferta una visita a les vinyes. Els vins de Cornudella formen part de la DOQ Montsant.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges