Dissabte, 06 de Juliol de 2024

Reus aprova vuitanta noves terrasses durant el 2013

Per contra, se n'han donat de baixa 51

02 d'Abril de 2014, per Enrique Canovaca
  • Terrassa a la plaça del Mercadal

    Albert Sas

La política de foment de les terrasses del govern municipal sorgeix efecte. L'any passat, l'Ajuntament de Reus va donar el vist-i-plau a vuitanta noves llicències a bars o restaurants, segons ha explicat la regidora de Seguretat i Mobilitat, Alícia Alegret, qui ha destacat "que en el que portem de mandat hi hagut una rebaixa del 15% de la taxa d'ocupació de la via pública". Per contra, s'han produït una cinquantena de baixes. A hores d'ara, a Reus hi ha 297 terrasses legalitzades.

Entre els any 2012 i 2013 hi hagut un creixement del 20% de les terrasses, passant de les 238 a les gairebé tres-centes. Alegret opina que la política de foment de les terrasses "ha estat una bona mesura per ajudar als empresaris de la restauració i l'oci, per pal·liar les pèrdues que han patit amb l'aplicació de la nova llei antitabac i els efectes de la crisi econòmica". "Així mateix, les terrasses contribueixen a dinamitzar l'activitat econòmica i a donar un impults turístic a Reus", ha afegit la regidora.

Canvis a l'ordenança

A la nova normativa s'indica que els restauradors no podran col·locar jardineres ni arbustos i es preveu la possibilitat d'autoritzar excepcionalment la instal·lació de terrasses en voreres de menys de 2,5 metres d'amplada, sempre i quan no representin un obstacle per a la circulació de vianants. La intenció és que puguin establir tamborets amb cadires, sense taules.

D'altra banda, el govern municipal es reserva el dret a establir un horari diferenciat dels establiments i les seves terrasses per tal d'equilibrar el dret dels veïns al descans.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Un avi reusenc  07 d'Abril de 2014

Ordenança cívica: per això no volen que es jugui al carrer

El tema del burka és una cortina de fum, per entabanar els ingenus. Una més, aprovr 80 terasses: i els esplais que es regugiin als "caus", i els nens que juguin a casa seva i no molestin, que els multarem. Ordenança cívica: per això no volen que es jugui al carrer!

E.venturo  02 d'Abril de 2014

a alicia alegret

al golf aiguesverds i sota de casa teva no tens cap terrasa,oi? com es nota!

Reportatges