Dijous, 01 d'Agost de 2024

EUiA denuncia l’actitud autoritària i desorientada del govern de Reus

Segons el partit, la nova ordenança de civisme suposa la criminalització dels ciutadans en situació d’exclusió social

18 de Juliol de 2014, per Redacció
  • Imatge del plenari d'aquest divendres

    Enrique Canovaca

Esquerra Unida i Alternativa rebutja la nova ordenança de civisme, aprovada aquest divendres 18 juliol, del govern de CiU i PP, perquè, segons el partit, augmentarà la marginació de les persones amb exclusió social i agreujarà la seva vulnerabilitat. Segons el partit, l’Ajuntament de Reus ha demostrat que la seva intenció no és treballar per la cohesió i el desenvolupament social, sinó amagar el problema de pobresa i exclusió provocat per les seves pròpies polítiques d’austeritat que han aplicat als governs de Catalunya i a Espanya.

Respecte el burca i el nicab, d’EUiA es mostra en contra del seu ús, en tractar-se d’un element d’opressió contra les dones. No obstant, reclamen que l’eradicació del burca o el nicab vingui per una tasca social i educativa, i no pas amb la creació d’una ordenança. A més, el partit recorda que el text el van desaconsellar organitzacions com SOS Racisme, Unesco Cat, el Consell d’Europa o Amnistia Internacional.

La formació política denuncia l’actitud de l’alcalde, Carles Pellicer, i la primera tinent d’alcalde, Alícia Alegret, ha estat en tot moment autoritària i desorientada en plantejar aquesta mesura, fins i tot, sense empara legal. En definitiva, “l’ordenança mostra com l’actual govern de l’Ajuntament de Reus utilitza la prohibició com a via d’escapament per fugir de les polítiques socials, educatives, d’acollida, de garantia dels drets de les dones i de participació ciutadana”, en paraules del partit.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Salva  20 de Juliol de 2014

en bona direcciò

Senyors d’esquerres les polítiques de ajuda social a la gent necessitada segú que deuen està, ara la ordenança de civisme está enfocada a persones que fumen porros per carrer, venen droga, se pixen al carrer, pinten les parets i destrozen el mobiliari urba, containers cremats, etc.
Aquest no es inserció social lo que necessiten si no mà dura.
Señor batlle andavant i no afluixi que desde que manen a canviant i per millor amb civisme

Reportatges