Dissabte, 17 d'Agost de 2024

L'Estat facilita 2,7 milions d'euros de nous recursos als pressupostos de 2015

Els diners es destinen a incorporar les peticions d'Ara Reus, a les empreses municipals i al pla d'inversions

15 de Gener de 2015, per Enrique Canovaca
  • Carles Pellicer i el regidor d'Hisenda, Joaquim Enrech, han explicat el nou escenari pressupostari

    Enrique Canovaca

El pressupost consolidat de Reus per 2015 que el consistori aprovarà és de 344.561.855,22 euros, el que significa un increment de 990.000 euros respecte als comptes presentats el passat 23 de desembre. Aquest nou ingrés és possible perquè l'Estat ha allargat el termini de devolució dels diners de més que van cobrar els ajuntaments l'any 2013, en base als impostos en els quals hi participen. El retorn es farà en deu anys. A aquesta partida cal afegir 1.285.000 euros d'interessos i 500.000 euros de carència d'amortitzacions que l'Ajuntament s'estalviarà davant la mesura d'interès zero del pla d'ajust estatal. Aquesta mesura, però, és només per 2015.

Carles Pellicer ha assegurat que aquest nou escenari més favorable és fruit "de la bona gestió realitzada" i ha estat el principal canvi perquè fa unes setmanes no s'arribés a un acord per aprovar els comptes amb el partit municipalista i ara sí. "Sense els diners hauríem d'haver ajustat o eliminat altres partides", ha comentat el batlle, qui ha agraït la predisposició del grup comandat per Jordi Cervera. Concretament, els nous comptes destinen 362.000 euros a totes les peticions realitzades per Ara Reus, malgrat que en alguns casos s'han reduït les aportacions demanades pel grup de l'oposició.

La partida més important és de 120.000 euros més per a pla d'ocupació, que beneficiarà a una setantena de persones. Després la segueixen els 70.000, 50.000 i 15.000 euros de més per a subvencions a entitats esportives, el lloguer social i el Banc d'Aliments. Per últim, el govern ha acceptat incloure tres noves partides: una de 50.000 euros per a la creació del projecte Business Friendly, de captació d'empreses, conjuntament amb la Cambra de Comerç;  una altra de 30.000 euros, per a les Olimpíades Escoles, i una darrera, de 27.000 euros, per crear la targeta de ciutat Shopping Center, amb la Unió de Botiguers.

L'addenda sobre el cànon de Metrovacesa i el programa Pas a pas

L'entesa entre Ara Reus i el govern també inclou una addenda per tal de certificar que els diners que es rebin del cànon extraordinari de Metrovacesa vagin a pagar el crèdit de la Fira, així com la recuperació de l'acompanyament del personal de Reus, Esport i Lleure en el programa Pas a pas, dirigit a la gent gran. El programa es continuava fent, però sense un monintor. Ara, Rellsa haurà de destinar els recursos humans necessaris.

Empreses municipals i plans d'inversions

L'alcalde també ha explicat que amb els diners allibertats de l'Estat es destinaran 920.000 euros per a les empreses municipals, dels quals podran fer ús en base als acords que arribin els seus consellers. A més, hi haurà una partida d'1.493.000 euros que aniran per a noves inversions, bàsicament, la remodelació de la via pública -properament es concretaran. Aquests diners s'afegeixen als 300.000 ja previstos en els anteriors comptes per part de l'Ajuntament de Reus. Si se sumen les inversions de les empreses, la xifra total és de 5,9 milions d'euros.

El plenari extraordinari per aprovar els pressupstos de 2015 es farà el dimarts, 20 de gener, a la tarda, en una hora encara per decidir (a les 6 o a les 7 de la tarda). A banda d'aquest punt de l'ordre del dia, hi haurà un altre perquè la nova regidora del PP, Carmen Sánchez Yeste, prengui possessió.

Els socialistes consideren que la nova proposta continua sent 'dolenta'

El PSC de Reus considera un “error” que el govern municipal hagi arribat a un acord només amb Ara Reus, per presentar novament  la seva proposta de pressupostos al Ple. Per l’alcaldable Francesc Vallès, el govern “ha renunciat a l’oportunitat d’elaborar uns bons pressupostos de ciutat amb el consens de tots els grups municipals”. El PSC Reus lamenta que el govern no hagi optat per  uns pressupostos de ciutat, amb la implicació de tots els grups municipals.

Vallès ha recordat que amb aquest nou escenari, el govern tampoc no compta avui amb la majoria suficient per aprovar els nous comptes, lamentant que “l’alcalde continuï posant els seus interessos i els del seu partit per damunt de l’interès general de la ciutat”.

L’alcaldable socialista ha insistit en que la proposta de pressupostos del govern és “dolenta” per la ciutat perquè “no responen a les necessitats dels ciutadans”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josef  16 de Gener de 2015

l'Estat?????

No ho entenc. No eren tan independentistes?? Que no ens robava l'Estat?
Doncs ara resulta que l'Estat facilita 2,7 milions d'euros.
Però el més curiós és que eviten dir ESPANYA, val més dir Estat, no sigui cas que algú se'n assabenti de totes les mentides separatistes.
Sou una colla d'hipòcrites!

Reportatges