Dimarts, 30 d'Abril de 2024

Un centenar de reusencs signen a favor d'una candidatura unitària d'esquerres

Si no s'aconsegueix aquesta opció, el Procés Constituent descarta presentar-se en solitari

15 de Gener de 2015, per Enrique Canovaca
  • Membres del Procés Constituent que han signat el manifest a favor d'una candidatura unitària

    Enrique Canovaca

Malgrat el poc temps que queda per A les eleccions municipals i les converses sense resultats concrets dels darrers mesos, el Procés Constituent de Reus encara manté viva l'opció de realitzar una candidatura unitària d'esquerres. Per això, la plataforma ha presentat, aquest dijous al vespre, un manifest signat per un centenar de persones, que a nivell individual forment part de partits i plataformes de l'esquerra reusenca. "Estem en un impàs, tothom ha de plantejar-se què fa, des de quin punt de partida treballa, però creiem que no hi poden haver un munt de candidatures unitàries d'esquerra, el millor és una de sola", ha assegurat el portaveu del Procés Constituent a Reus, Xavier Joanpere.

"Treballem amb aquesta idea des de fa mesos, però no depèn tant de nosaltres, que fem de pont, sinó dels partits i de les agrupacions d'esquerres", ha continuat Joanpere, qui no entèn "que candidatures que tenen un 99% del programa idèntic no vagin juntes en un procés electoral".  Preguntat sobre si els partits no aposten pel pacte per qüestions partidistes i/o personals, Joanpere ha contestat "que és una pregunta per ells. Nosaltres no tenim cap frontera, ens entenem amb tothom". "Si els partits no s'acaben d'entendre i posen per davant les seves diferències no és un tema que ens correspongui analitzar", ha subratllat.

En cas que no s'aconsegueixi la unitat, que a hores d'ara sembla difícil, el Procés Constituent descarta presentar-se en solitari. "No estem per sumar un grup més als que hi ha, sinó per aglutinar", ha comentat Joanpere, qui creu que en aquest escenari la gent que ha signat a favor del manifest per una candidatura unitària "marxarà" cap una altra opció. El propi Joanpere ha reconegut que "a nivell individual molta gent està a favor d'aquesta idea, però a nivell de partit les coses són diferents". Això sí, ha reblat que encara hi ha temps per trobar la confluència, d'aquí al maig.

"Estem en una situació que no hem de deixar perdre. El país passa per dificultats econòmiques i ara hi ha tot el plantejament nacional i el procés a favor de la independència", ha conclòs el portaveu del Procés Constituent. La plataforma aposta per la construcció d'un poder popular, participatiu, que lluiti contra la corrupció, en defensa dels serveis públics de qualitat i del treball digne i del medi ambient, així com del bé comú i de la necessitats de tota la població.

Arcadi Oliveres vindrà a Reus el proper dimarts

La presentació del manifest també ha servit per donar a conèixer diversos actes que el Procés Constituent organitzarà a Reus en els propers mesos. El primer es farà el proper dimarts, 20 de gener, a dos quarts de 8 del vespre, a la sala d'actes del Centre de Lectura, amb la projecció de la pel·lícula Mai és tan fosc i la presència d'Arcadi Oliveres. El segon està previst per al 23 de gener, a dos quarts de 8 de la tarda, al Bravium Teatre, per mostrar el rebuig de la plataforma al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP).

Per últim, el Procés Constituent farà un acte per defensar la proposició de llei de la renda garantida de ciutadania, amb la intervenció del seu impulsor, Diosdado Toledano. Serà el dijous, 5 de març, a dos quarts de 8 del vespre, al Centre de Lectura.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Isabel   18 de Gener de 2015

La izquierda de que??

No basta querer unir formaciones de izquierdas. Seria mucho mas creible que estas izquierdas no sean las que ya defraudaron a los ciudadanos de Reus cuando gobernaban con el tripartit. Renovar es renovar con caras nuevas pero tambien con nuevas formaciones que por lo menos no nos han defraudado ni han tapado la corrupción. Reus merece politicos que piensen mas en solucionar los problemas de todos que no los favores de unos pocos!! .

Ramon Salvat - Reus  16 de Gener de 2015

No nomes candidatura

Lloable propòsit, però em sembla que no és tracta nomes de llistes, fa temps algú ja va dir allò de “programa, programa, programa”. I molts se’n reien. Ara caldria afegir-hi, rigor, rigor i rigor; , és a dir superar la permanent denuncia i critica a la totalitat del que és va fer a la ciutat entre 1978 i 2011 i començar a proposar alternatives viables a la situació actual , alternatives que, òbviament , han de corregeixin disfuncions i defectes greus dels antics governs d’esquerres