Dilluns, 06 de Maig de 2024

Es presenta el nou ball inèdit de la Quaresma que tancarà el Carnaval de Reus

L'any que ve, la ciutat comptarà amb un nou ball dedicat al Carnestoltes i els Set Pecats Capitals

12 de Febrer de 2015, per Redacció
  • Representació del nou Ball de la Quaresma de la Germandat dels Set Pecats Capitals

    David Fernàndez

  • David Fernàndez

  • David Fernàndez

  • David Fernàndez

La Germandat dels Set Pecats Capitals ha presenat, aquest dimecres al vespre, al Palau Bofarull, el nou ball inèdit de la Quaresma i les Set Virtuts que es representarà per tancar els actes del Carnaval de Reus, el proper dimecres de Cendra, 18 de febrer, a partir de les 7 de la tarda, a la plaça de les Peixateries Velles i després d'una cercavila pel centre. Segons l'entitat, aquest és un ball "únic al país" i només s'han trobat elements similars, "però el desenvolupament de l'acte o el seu rerefons no tenen res a veure amb el nostre plantejament relacional, amb l'execució d'una solemne dansa de carrer".

Al ball, hi intervenen la Quaresma i les Set Virtuts, representades per la Humilitat, la Generositat, la Castedat, la Paciència, la Temperança, la Caritat i la Diligència. La Quaresma és la personificació de la penitència, del dejuni i l'abstinència; la Humilitat es personifica en una figura femenina amb la mirada caiguda; la Generositat es representa amb un pa, una gerra i donant almoina o roba a persones necessitades; la Castedat, l'interpreta una noia amb un vel i una palma a la mà; la Paciència, una de les virtuts menors, es representa amb un anyell als braços i la figura de Job als seus peus; la Temperança, acostuma a ser figurada com una dona que aboca aigua d'una gerra a una altra, suggerint la barreja d'aigua i vi; la Caritat, es presenta com un anyell, símbol de Crist, i la Diligència, se simbolitza amb el gall que anuncia el nou dia.

Les vestimentes han estat realitzades per la botiga El Barato, basats en la solemnitat, la dignitat i la qualitat. La Quaresma es vesteix amb colors foscos, principalment negres i liles, envers les set Virtuts que utilitzen tonalitats més pures, blancs i crus. Pel que fa a la música, el Ball de la Quaresma i les Set Virtuts està interpretada per una formació de nova creació, que segons l'entitat, "basa la seva sonoritat en la música tradicional innovant, però en l'agrupació d'instruments, defugint dels grups de música tradicional clàssics (grallers, mitja cobla, ministrers)". El nou grup està format per dues gralles, fiscorn, trombó, percussió i pandereta, que donarà "caràcter" a les figures del ball. El procés de creació de la música, a més, s'ha fet en paral·lel al del ball, així que s'ha treballat una bona harmonia.

A banda dels associats a la Germandat, hi ha hagut altres persones que han donat suport a aquest projecte, com Gerard Pouget i Jaume Cuartero, experts en temes de creació i interpretació musical; Lluís Cuartero, un jove dansaire expert en creació coreogràfica; l'Esbar Reus Dansa; l'Esbart de l'Orfeó Reusenc; Josep Maria Casa Rué, de la botiga El Barato, encarregada de la confecció dels vestits, i membres del Ball de Gitanes de Reus i del Ball de Cercolets, a títol individual. A més, el ball ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya.

El Ball de Carnestoltes i els Set Pecats, a partir de 2016

El projecte de la Germandat i els Set Pecats Capital contempla la creació d'un altre ball, el de Carnestoltes i els Set Pecats Capitals, a partir de l'any que ve. La seva representació servirà per obrir el Carnaval de la ciutat. Així ho ha anunciat el portaveu de l'entitat, Jordi Cisa, que ha estat acompanyat per Misericòrdia Dosaiguas i Pilar Carbassa, en representació de la Diputació de Tarragona, així com el regidor de Cultura, Joaquim Sorio. Els 'sets pecats capitals' són la Supèrbia, l'Avarícia, la Luxúria, la Ira, la Gola, l'Enveja i la Peresa.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital ball de la quaresma representació
reusdigital.cat Reus Diari Digital ball de la quaresma representació
reusdigital.cat Reus Diari Digital ball de la quaresma representació

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges