El primer punt que es troba el visitant en la primera planta és un espai expositiu dedicat al Gaudí més personal. S'han modificat les vitrines per mostrar objectes i continguts relacionats amb l'arquitecte i la seva vinculació al Modernisme. Acte seguit, el públic entrarà en la joia de la corona del centre, un nou espai audiovisual, sota el títol Els somnis del Modernisme. L'espectacle fa un viatge des del naixement de l'Art Noveau a Europa, a l'aparició del Modernisme català, la figura de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, i el llegat d'aquest corrent artístic a la ciutat.
L'audiovisual es completament immersiu i combina tècniques de mapping indoor que provoquen una sensació d'ultrapassar el pla real de la pantalla -com una mena de 3D-, amb efectes d'il·luminació i so sorruond multicanal. Una de les qüestions més curioses és que els seients incorporen altaveus que simulen moviment durant la projecció. L'espai compta amb una gran pantalla de 3 trams, de 15 metres d'amplada i 3 d'alçada, i amb una trama física superposada a la pantalla, inspirada en el model de Gaudí per la porta principal de la Pedrera.
Amb una duració de 6 minuts, el vídeo es projecte amb tecnologia làser d'última generació, poc present en l'àmbit museístic, i disposa de setze versions d'audio diferents. A banda dels sis idiomes en què es pot seguir l'espectacle -català, castellà, francès, anglès, alemany i rus-, tant amb l'audioguia com amb so directe, existeix una versió per a públic infantil en català i d'altres sbutitulades per a persones amb discapacitat auditiva (castellà i català) i amb audiodescripció per a discapacitats visuals. A la vegada, la sala pot servir per a fer d'altres tipus d'activitats, com xerrades o presentacions.
La interactivitat
El tercer gran espai de la primera planta del Gaudí Centre permet al visitant jugar amb elements del modernisme de Reus. L'equipament ha creat un portal social, a través del qual el públic pot enviar les seves fotografies, i un gran mural en forma d'skyline d'algunes de les façanes modernistes més emblemàtiques de la ciutat. Aquest mural va canviant la seva il·lumincació per captar totes les hores del dia. A la vegada, s'ofereix una passejada interactiva per un mapa que permet conèixer les rutes turístiques de la capital del Baix Camp.
Per últim, el visitant trobarà un plató virtual interactiu que permet fer-se una fotografia de record amb un fons modernista recreat. Aquesta imatge, amb el fons del Saló dels Distingits del Pere Mata, a tall d'exemple, es pot enviar a les xarxes socials o al correu del propi usuari. Tot aquest muntatge, a més, s'ha fet amb una tecnologia baixa en consum, que redueix al mínim el cost de manteniment, segons ha explicat Agustí Buscà.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics