Divendres, 29 de Març de 2024

Podem trenca el principi d'acord amb ICV-EUiA per fer una candidatura unitària a Reus

Els ecosocialistes hauran de fer una llista pròpia

18 de Febrer de 2015, per Enrique Canovaca
  • La direcció de Podem, encapçalada per Gerard Bargalló (en la fotografia), ha fet marxa enrere en la seva decisió de fer una candidatura unitària

    Enrique Canovaca

Gir de 180 graus en la possible candidatura unitària dels partits d'esquerres a Reus. Podem ha decidit trencar el principi d'acord amb el qual havia arribat amb ICV-EUiA per impulsar una agrupació d'electors i concórrer a les eleccions municipals del 24 de maig. Segons la formació, "no es donen les condicions per posar en marxa" aquesta opció. Podem ha pres aquesta decisió després que Reusdigital.cat destapés el preacord existent, fa unes setmanes, així com l'existència de tensions internes. Una part significativa del cercle reusenc no era partidari d'aquesta agrupació d'electors i la pròpia direcció ha donat marxa enrere a una decisió que ja tenia presa i havia comunicat internament.

"Després de diverses converses amb sectors polítics i socials, considerem que no es donen les condicions per posar en marxa una Agrupació d'Electors, la proposta que vam fer perquè els ciutadans de Reus poguessin conformar una candidatura unitària pel canvi per a les pròximes eleccions municipals", indica Podem en un comunicat. "L'objectiu era consensuar un programa mínim comú, convocatòria oberta de primàries, codi ètic i mandat revocable, per conformar una força que agrupés al major nombre possible de ciutadans, més enllà dels pertanyents als partits polítics. Malgrat els nostres esforços, no ha estat possible aconseguir aquest propòsit", continua el partit.

La formació va comunicar als ecosocialistes el trencament del preacord aquest dimarts i reitera que no s'implicarà de forma directa en cap procés electoral. Això sí, Podem ratifica el seu compromís per treballar per un projecte municipal propi, de cara als propers anys, i per la victòria del partit a nivell català i estatal. Cal recordar que la direcció de Podem a Madrid va prohibir fer ús de les sigles per concórrer a les municipals i, per això, els cercles s'han d'afegir a títol individual a una Agrupació d'Electors.

Aquesta decisió de Podem, afegida al distanciament de Procés Constituent, provoca que ICV i EUiA es quedin en solitari per confegir una llista electoral. Des de la CUP, per la seva banda, mai s'han volgut sumar a aquesta entesa.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramonet  18 de Febrer de 2015

No em ve de nou

No em ve de nou vist com actua Podem a la resta del estat espanyol. Més aviat semble que estan aprofitant la conjuntura del moment per sortir-ne reforçats ells. Tan socialistes com eu-verds estan en un moment dèbil i miren de aprofitat-ho. M'agradarà saber quin programari electoral treuen a la llum i si és factible. Tots sabem que en moments electorals tot són promeses, però que al moment de la veritat tot queda en no rés.