Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Els subcontractats de Telefònica denuncien a Reus una situació de ‘semiesclavitud’

Passaran a cobrar un terç del salari si tiren endavant les intencions de l'empresa

29 d'Abril de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Manifestació dels treballadors subcontractats de Telefònica a plaça del Mercadal de Reus

    JM.Salvat

Les protestes per les males condicions laborals que pateixen els treballadors de Teleco –l’empresa concessionària de Movistar-Telefònica que dóna el servei de manteniment al conjunt de la demarcació de Tarragona– han arribat aquest dimecres a Reus. Una cinquantena de treballadors de Teleco i autònoms s’han concentrat primer a la plaça del Mercadal de Reus i després han marxat fins la plaça de Prim.

El president del comitè d’empresa de Teleco, Saturnino Garcia, ha denunciat que si no s’arriba a un acord, l’empresa planteja rebaixes salarials que poden arribar a un terç menys del sou actual: “Cada tres anys Telefònica renova amb Telecos el contracte i ara ho estan fent amb una rebaixa d’entre el 20 i el 25%; Telecos ho aprofita per aplicar-nos la rebaixa als treballadors”.

La situació és igual o pitjor pels empleats autònoms que treballen per compte propi. Un d’ells ha explicat a Reusdigital que, pels autònoms, “és més greu perquè ens paguem els nostres vehicles, les reparacions i assegurances amb jornades de 14 hores, treballant els dies festius i sense cobrar extres de perillositat ni res”. 

Entre empleats directes i autònoms de Telecos, a la demarcació hi ha prop de cent-cinquanta treballadors afectats per aquesta situació. Un escenari que el president del comitè d’empresa de Teleco ha titllat de “semiesclavitud”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics