Divendres, 29 de Març de 2024

El PSC acusa Pellicer de 'mentir' i no voler assumir responsabilitats pel cas Innova

Els socialistes demanen la suspensió d'atribucions per a Teresa Gomis

29 d'Abril de 2015, per Enrique Canovaca
  • Andreu Martín, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

"L'alcalde està implicat fins a l'últim detall en tota la realitat que ha portat a la seva primera tinent d'alcalde a estar detinguda". Són paraules del portaveu del PSC, Andreu Martín, qui s'ha mostrat molt crític amb el posicionament adoptat per Carles Pellicer respecte a l'operació del cas Innova realitzada per la Guàrdia Civil, durant aquest dimarts. El portaveu opina que l'alcalde "menteix" i no assumeix les responsabilitats que li pertoquen per no haver regularitzar els processos contractuals durant els anys del seu mandat. "Com és possible que després de quatre anys estiguem així?", s'ha preguntat Martín.

El regidor ha subratllat que les detencions i escorcolls de la Guàrdia Civil deixen entreveure que la investigació no té res a veure amb la construcció de l'Hospital de Sant Joan, com ha volgut fer veure el govern municipal, sinó amb actuacions que afecten a l'actual mandat. "L'alcalde no diu tota la veritat. Tal i com ha plantejat el tema a la Junta de Portaveus, és un insult al meu grup municipal", ha afirmat el socialista, qui creu que la situació judicial a la que ha arribat la ciutat és culpa "d'una manca d'actuació" del propi Pellicer.

Després de reclamar la presumpció d'innocència per a Teresa Gomis, els socialistes han demanat que l'alcalde procedeixi a suspendre les atribucions de les seves competències, malgrat que quedin pocs dies per a les eleccions municipals.  "Una persona detinguda no pot fer funcions de govern. Pellicer ha de buscar una fórmula respectuosa", ha dit Martín, qui creu que "és una qüestió d'higiene democràtica". "Si l'alcalde no ho fa, la ciutadania pot fer la lectura que està mirant cap a un altre costat", ha continuat el regidor.

Els socialistes pensen que la darrera operació policial tindrà una afectació electoral, molt més accentuada "per aquells que no assumeixin responsabilitats". Per últim, el regidor ha criticat la primera atenció a la premsa que va realitzar el regidor d'Hisenda, Joaquim Enrech, en nom del govern: "va llençar pilotes fora i va actuar en representació del grup de CiU, no del govern". Això sí, Martín s'ha mostrat sorprès pels "tempos" i la "dimensió" de l'operació, malgrat no voler "posar pals a les rodes a la justícia".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics