Dijous, 18 d'Abril de 2024

Fins a set partits de Reus acorden crear una ordenança de protecció animal

L'acord de PSC, PP, ERC, Llista Unitària, DeNouReus, Movem Reus i Ciutadans preveu el trencament del conveni amb “L’Última Llar” i la dotació de recursos al “Projecte Gat” de control ètic de les colònies felines urbanes

02 de Maig de 2015, per Redacció
  • Instant de la signatura dels partits en favor d'una ordenança pels animals

    Cedida

Convocats per l'Associació Animalista LiBERA! al Centre Cívic del Carme de Reus, els candidats de diversos grups polítics municipals van participar divendres d'un debat sobre polítiques públiques de protecció animal. PSC, PP, ERC, Llista Unitària, DeNouReus, Movem Reus i Ciutadans van signar un text que inclou diversos compromisos a dur a terme a la ciutat durant la propera legislatura.

Seguint la petjada de Tarragona, els alcaldables i representants van signar un acord ampli com un primer pacte de ciutat en matèria de polítiques públiques de protecció animal que preveu la creació d'una ordenança específica de benestar animal, prohibir la venta d'animals vius als mercats, la implantació efectiva amb la dotació de recursos del "Projecte Gat" sobre el control ètic de les colònies felines, trencar el conveni amb "l'Última Llar" (empresa denunciada per maltractament i extermini) i per tant, la realització d'un concurs públic per poder treballar el servei de recollida i acollida amb una societat protectora.

Així mateix s'impulsarà un projecte de control ètic de la sobrepoblació de coloms basada en una planificació de la natalitat i la instal·lació de colomars ecològics, de manera que s'eviti la caça indiscriminada i posterior sacrifici dels coloms. També es van concloure uns protocols de gestió i diversos programes educatius i de formació.

Anna Carbonell, coordinadora de LiBERA! al territori va agrair l'assistència dels reusencs que van omplir la sala i la col·laboració i l'altruista tasca dels membres participants durant l'acte com en Joan Cartanyà del Refugi Baix Camp, i el compromís públic signat pels alcaldables i representants durant les seves intervencions.

“Venim d'una llarga trajectòria treballant en aquesta línia que ha possibilitat que ara puguem organitzar aquestes trobades on es signen acords per crear i aplicar polítiques de protecció animal. Que Reus i Tarragona siguin homòlogues en fer complir la llei a través d'una ordenança provocarà que això sigui el començament d'un gran pacte territorial a nivell de Camp de Tarragona”, va concloure Carbonell.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Octavi  02 de Maig de 2015

Avanzando

¿CiU,ARA y CUP no tenian a nadie que pudiera participar? Pues hay uno de estos a los que iba a votar y ya no lo voy a hacer